Tips om de hondsdagen min of meer goed door te komen

    23 juli 2019

    ALGEMEEN NIEUWS – De hondsdagen en de daarbij horende hitte zijn er weer. Je past dus maar beter je levensstijl en dagritme aan de verwachte hoge temperaturen aan.

    Sommige tips hieronder liggen voor de hand. Andere klinken dan weer heel merkwaardig. Ze zijn alvast geen evangelie en wellicht heb je zelf efficiënte middelen bedacht. Zoals een persoonlijke favoriet: in de schaduw van een lindenboom de dag zien voorbij glijden.

    1. Vermijd zware maaltijden: jouw lichaam heeft anders veel energie nodig om eiwitten en koolhydraten te verbranden. Groenten en fruit zijn een goede keuze. Beter verschillende kleine koude snacks in plaats van één zware maaltijd.
    2. Eet chilipepers: zij stimuleren de zweetklieren.
    3. Schakel elektrische apparaten uit: de meeste toestellen geven warmte af.
    4. Blijf bewegen: je kunt best even rondwandelen. Zo blijft de bloedsomloop actief. Uiteraard vermijd je zware fysieke inspanningen.
    5. Beperk het gebruik van huidolie en make-up: zij houden warmte vast en kunnen bovendien een allergische reactie uitlokken in de zon.
    6. Kledij: kleed je luchtig om zonnebrand tegen te gaan.
    7. Water: wanneer een frisse duik in een zwembad niet mogelijk is, kun je enkels, polsen of ellenbogen nat maken. Dat zorgt voor afkoeling, net als een nat washandje in de nek.
    8. Neem een lauw-warme douche: een koude douche doet de poriën sluiten. Je voelt je aanvankelijk afgekoeld, maar de lichaamstemperatuur is niet gedaald.
    9. Luchtcirculatie: een open deur of een ventilator zorgen voor luchtcirculatie. Ventilatoren zouden nuttig zijn bij temperaturen tot 35°C. Open enkel de ramen wanneer de buitenlucht koeler is dan de binnenlucht, meestal ’s nachts. Bij een hittegolf hou je de ramen overdag dicht en de zon buiten.
    10. Drink geen ijskoude dranken: wel veel water om uitdroging te voorkomen. Mijd alcohol.
    11. Drink een warm kopje (munt)thee: zeer geschikt om het lichaam af te koelen, want het doet je zweten. Koffie telt niet wegens het waterafdrijvend effect.
    12. Sta vroeg op: dan zijn de temperaturen nog dragelijk. Hou een siësta in de namiddag, het heetste moment van de dag.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons