Terug normale druk op drinkwaterleiding

    07 oktober 2024

    APPELTERRE-EICHEM/ZANDEBERGEN – De Watergroep heeft het netwerk herschakeld, zodat de waterdruk vanaf maandagmiddag 7 oktober terug normaal is.

    De problemen waren vorige week ontstaan. De Watergroep kon door een defect hogedrukventiel de druk in de drinkwaterleiding niet onder controle houden. De maatschappij vroeg daarom aan de klanten in Appelterre-Eichem en Zandbergen om de kraan voorzichtig open te zetten en desnoods de hoofdkraan dicht te draaien. Vooral de binnenleidingen zonder een drukregelaar liepen een risico op problemen.

    Herschakelen

    Het gevaar is sinds maandagmiddag voorlopig geweken omdat de watermaatschappij het netwerk voor de betrokken inwoners heeft herschakeld via andere leidingen.

    Die oplossing is tijdelijk zolang de drukregelaar wordt hersteld. Eens dat is gebeurd, wordt het netwerk opnieuw herschakeld, maar daarvan zullen de klanten niets merken.

    Klachten

    De Watergroep kreeg verschillende meldingen over de waterdruk en een tiental klachten. De maatschappij raadt de klanten met schade aan om hun verzekering te contacteren. Die zal op haar beurt met De Watergroep contact opnemen en elke klacht onderzoeken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons