Terug in de tijd bij Doren de Pompier

    11 september 2023

    NINOVE – Chris Cieters ontdekte in de archieven van zijn vader Paul een unieke opname. Daarop zijn onder andere wijlen Doren de Pompier van de Sint-Annakamer en Philippe Van Der Haegen te horen. Net een opname, die Philippe al jaren tevergeefs probeert terug te vinden.

    De iets ouderen onder ons zullen zich Isidoor Daem herinneren, beter gekend als Doren de Pompier, de ietwat eigenzinnige cafébaas van de Sint-Annakamer.

    Dolle Dinsdag

    Hij kon zich af en toe furieus kwaad maken, al zat daar natuurlijk veel straattheater bij en ging het vaak om een spel tussen hem en zijn stamgasten. Een van de aanstokers/aangevers voor Doren was Philippe Van Der Haegen.

    Die commedia del’ arte was op de duur zo gekend in Ninove en ver daarbuiten, dat zelfs Elie Saegeman van Radio 2 Oost-Vlaanderen met de verborgen ‘Dolle Dinsdagmicrofoon’ naar de St-Annakamer afzakte om een klankopname te maken, met Doren en Philippe in de hoofdrol. Daarin is te horen hoe hij en enkele oud-scouts Doren op de kast jagen.

    Opname

    Philippe was al jaren op zoek naar die opname van bijna 50 jaar geleden. Chris Cieters ontdekte recent dit fragment in het archief van zijn vader Paul, destijds persmedewerker voor Het Volk en Het Gouden Blad.

    Onder het mom van een boekje voor de oud scouts, hadden Chris en Jef van de Ford (Van Oudenhove) Philippe zaterdag 9 september naar de Sint-Annakamer gelokt. Zij confronteerden hem er met die geluidsopname. Of hij verbaasd en aangenaam verrast was? Twee keer raden.

    Ninofmedia zat mee in het complot.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons