Zware rit in Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften

    18 augustus 2024

    POLLARE – De Sint-Kristoffelvrienden organiseerden zaterdag 17 augustus de tweede ‘Memorial Patrick De Doncker’ op een heuvelachtig parcours. Dat was meteen de vierde rit in de Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften.

    De 150 renners, die startten in de Schuitstraat, kregen onmiddellijk een stevige kuitenbijter voor de voeten, met de beklimming van de Hoogstraat en de Echel. Daarna kronkelde het parcours van 11 km zich gedurende 13 ronden verder langs Pollare, Denderwindeke en Nieuwenhove, richting de aankomst op Pollare-Dorp.

    Supporters

    De renners hadden alvast de weergoden mee, waardoor ook een groot aantal supporters zich langs het parcours bevond. Tegen de aankomst waren de meesten afgezakt naar de omgeving van het parochiaal centrum, waar de aankomstlijn zich bevond. Je kon iets drinken op het terras, dat stond opgesteld richting de kerk.

    In de laatste ronde zijn nog enkele renners tegen de grond gegaan met lichte verwondingen tot gevolg.

    Podium

    Kenneth Verstelen kwam afgescheiden als eerste over de aankomststreep. Op de tweede plaats spurtte Jens De Keersmaeker zijn dichtste achtervolgers uit het wiel. Brem Deman won de spurt voor de derde plaats.

    Het werd nog een gezellige wielernamiddag in het landelijke en pittoreske Pollare.

    Wedstrijdinfo: Ronde van Oost-Vlaanderen.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons