Volleybal – Mevoc Meerbeke wint topper tegen Denderhoutem

24 februari 2019

NINOVE – Volle tribunes afgelopen zaterdag in de Ninoofse sporthal. Beide ploegen trommelden heel wat supporters op voor deze beladen derby. De winnaar zou immers een grote stap richting titel zetten in 2de provinciale.

Zoals het een goede derby betaamt, werd de match gekruid met spannende sets, nu en dan een betwiste scheidsrechterlijke beslissing en heel wat ambiance.

In set 1 slaagde Mevoc er in om tot tweemaal toe een behoorlijke kloof te slaan. Telkens kon Denderhoutem terugkomen. De set eindigde bloedstollend spannend. Beide ploegen forceerden om beurt setbal. Uiteindelijk haalden de Meerbeekse meisjes de set binnen met 32-30.

Het zag het er naar uit dat Mevoc set 2 gemakkelijker zou binnenrijven. Bij een 24-17 dacht iedereen al aan gewonnen spel voor Meerbeke. Dankzij een sterke opslagreeks kwamen de bezoekers terug en bij 24-25 dwongen ze zelfs een setbal af. Mevoc weerstond de enorme druk en maakte het af met 29-27.

De derde set startte even spannend. Ondanks een blessure bij één van de Mevoc-speelsters kon de thuisploeg op het einde van de set een kloof staan. Met 25-18 beklonk Meerbeke de set en de match.

In de stand heeft Mevoc, met één match meer gespeeld, nu zes punten voorsprong op Jartazi. Het belooft spannend te blijven tot de laatste speeldag. (JTR)

Foto’s: Davy De Mesmaeker