Tweede ronde Ninoofs recreatief petanquetoernooi

    21 augustus 2024

    NINOVE – De vierde editie van het Ninoofs recreatief petanquetoernooi telt dit jaar een record aantal van 29 deelnemende ploegen en is intussen aan de tweede ronde toe.

    De eerste ronde liep van april tot midden jul. Via loting zijn alle ploegen opgedeeld in 4 poules, waarin de ploegen het tegen elkaar opnamen in een heen- en een terugwedstrijd.

    Twee rondes

    In totaal nemen met alle 29 ploegen 140 recreatieve spelers deel. Zij speelden tijdens de eerste ronde in totaal 180 wedstrijdjes, verdeeld over 12 verschillende locaties in Ninove en de deelgemeenten. Die wedstrijdjes trekken dit jaar meer en meer kijklustigen. Petanque is dus niet alleen aangenaam om zelf te spelen, maar blijkbaar eveneens aantrekkelijk om te volgen.

    Alle ploegen spelen vanaf dit jaar ook een tweede ronde. Op basis van hun klassement uit de eerste ronde komen ze nu in een Champions League, Sub League of Fun League terecht. De tweede ronde wordt dan gespeeld met rechtstreekse uitschakeling, via achtste, kwart en halve finales. Dit knock-out-systeem maakt het extra spannend.

    Finales

    Dit alles moet opnieuw uitmonden in een apotheose met dit keer 4 finale op de autovrije zondag 22 september. De stad zal voor die ene dag opnieuw een gelegenheidsterreinterrein aanleggen op de Graanmarkt: een echte petanque-arena met tribunes er rond. De voorgaande jaren bleek dit een echt succes.

    Info: alles over het toernooi kun je volgen op Petanque Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons