Ninove 06 Apr 2020 - 21u27
Clear Sky
17.74°C

De wintervissers wierpen de laatste lijnen uit van het seizoen

24 februari 2020

NINOVE – Gedurende de hele winterperiode waren elke zondag de wintervissers op post aan de Denderkaai, ter hoogte van café Den Belleman. In totaal maakten in dit internationaal criterium een goede 600 man hier hun opwachting. Ninofmedia schonk aan de winnaar een wisselbeker.

Het einde van het wintercriterium had zondag 23 januari plaats. Marc, de eindwinnaar, mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. Net als zijn collega’s, duidelijk gebeten van de vissersmicrobe. “Vooral de wind maakt het vissen moeilijk. Maar we haalden per koppel toch nog 12 kg vis boven. Gelijk welke weersomstandigheden, vissen doen we toch. En ook de sfeer, zeker na de wedstrijd, maakt het aantrekkelijk.”

Bart eindigde tweede en rekende ons voor dat ze toch 2 vissen per minuut boven halen. “Er zit duidelijk veel vis op de Dender, zeker op dat gedeelte hier. Op visgebied staat Ninove echt op de kaart. We komen natuurlijk ook voor de ambiance en de zeer goede ontvangst door Hubert. Als de stad zoals beloofd zorgt voor betere visstekken op de versterkte oever, kun je hier volgend jaar nog meer deelnemers verwachten.”

Voor Hubert van café Den Belleman hadden ze nog een smakelijke attentie. “We organiseren hier al 12 jaar een korter wintercriterium”, wist hij ons nog te vertellen. “Maar in deze internationale bezetting en gedurende de hele winter is dit het 3de jaar. Het is voor mij wel telkens vroeg opstaan op zondagmorgen, maar ik krijg ook hulp van de vissers zelf. En ik verzorg ze goed met een warme maaltijd na afloop.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons