Ninove 28 Mar 2020 - 21u22
Clear Sky
12.57°C

Lotto belgium Tour voor dames in Ninove en Geraardsbergen

30 november -0001

Ninove - Woensdag 6 september mag Ninove de Lotto Belgium Tour verwelkomen en vrijdag 8 september is het de beurt aan Geraardsbergen. De Lotto Belgium Tour is een wielerwedstrijd voor dames (UCI 2.1).
Deze vierdaagse start op dinsdag 5 september met een proloog van 4,3 kilometer in Nieuwpoort. Een dag later ontvangt Ninove de Lotto Belgium Tour voor een etappe van 114 kilometer met aankomst in Meerbeke, waar tot 2011 de Ronde van Vlaanderen finishte. Omstreeks vijf uur zal het peloton al een eerste keer aan de meet op de Brusselsesteenweg passeren om vervolgens nog een lokale ronde van elf kilometer af te leggen. Op donderdag trekt de Lotto Belgium Tour naar Herselt in de provincie Antwerpen voor een rit van 107 kilometer. De laatste rit van de Lotto Belgium Tour vindt opnieuw plaats in Geraardsbergen. De etappe van 114 kilometer start op het middaguur in Geraardsbergen en het parcours leidt de rensters onder meer over de Valkenberg, Berendries en Eikemolen. Na zestig kilometer trekt het peloton een eerste keer over de Muur, gevolgd door de Bosberg. Die ronde van 25 kilometer moeten de dames nadien nogmaals afleggen. Omstreeks drie uur kennen we de opvolgster van Annemiek van Vleuten, die vorig jaar de slotrit met aankomst op de Vesten won en de eindwinst van de Lotto Belgium Tour op zak stak.(andu)Rittenschema
Dinsdag 5 september Proloog – Nieuwpoort
Woensdag 6 september Rit 1 – Ninove (Meerbeke)
Donderdag 7 september Rit 2 – Herselt
Vrijdag 8 september Rit 3 - Geraardsbergen

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons