Ninove 30 Mar 2020 - 13u08
Clear Sky
1.84°C

Sportraad Ninove huldigde alle verdienstelijke sporters en vrijwilligers

02 december 2019

NINOVE – De 6de editie van de ‘Sportkrasjel’ had dit keer plaats in de inkomhal van het stadhuis aan de Centrumlaan. De sportraad zette daar zaterdag 30 november alle verdienstelijke sporters van 2019 in de bloemetjes.

De locatie was dan wel anders, maar aan het kleinschalig en intiem karakter is niet geraakt. De ploeg van voorzitter Kris Engels voorzag een gevarieerd en aantrekkelijk programma met Sporza-journalist Tom Vandenbulcke als ceremoniemeester.

Laureaten 2019

 • Sportlaureaat individueel: Yves Herrgodts Yves. Hij behaalde volgende uitslagen in 2019:
  - provinciaal kampioen 60 m horden + 400 m indoor,
  - zilver op Belgisch kampioenschap 60 m horden indoor,
  - zilver BK Masters 110 m horden,
  - brons BK Masters 400 m outdoor,
  - Vlaams kampioen 110 m horden,
  - provinciaal kampioen 100 m en 110 m horden.
 • Jeugdsportlaureaat per ploeg: kaatsploeg Eendracht Ninove (Remco Van Hove, Mathias De Bondt, Jelle Van Haute, Brent Viaene, Coumont Douwe).
 • Jeugdsportlaureaat individueel: Millan Winne (Sandu Gym MT Ninove).
 • Sportlaureaat per ploeg: karateclub Kachi (Jurgen De Nil, Sven Pissoort, Joring Huyvaert).
 • Vrijwilligers van het jaar: Willy Sonck (BBC United Ninove), An-Katrien Duym (atletiekclub Vita), Nico Rooselaer (karateclub Kachi), Erwin Van Den Daele (TTC Ninove).
 • G-sporters van het jaar: Maarten Poels (De Okkernoot Denderwindeke), de delegatie van Schoonderhage op de Special Olympics Belgium 2019 (Andy Cuepers, Alain Reintjens, Didier Soen, Rudy Van Lierde, Barbara De Schepper, Evy Pessemier, Annemie Verschelden).
 • Beste organisatie 2019: vollebalclub Mevoc voor het Mega Jens Beach tornooi.

Eregalerij

Dirk Glibert is al meer dan 35 jaar een heel actief lid van het dagelijks bestuur van de sportraad. Hij miste geen enkele vergadering en was steeds paraat om waar nodig de handen uit de mouwen te steken. Hij geeft nu de fakkel door aan andere vrijwilligers.

De sportraad nam hem omwille van zijn verdiensten op in zijn eregalerij.

ADU

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons