Ninove 30 Mar 2020 - 13u27
Few Clouds
8.19°C

Volleybalcoach Brecht Van Kerckhove gaat aan de slag in Perugia

01 december 2019

NINOVE – De voormalige bondscoach van de Red Dragons is afgereisd naar het Italiaanse Perugia. Hij zal bij die topclub de assistent-trainer zijn van coach Vital Heynen. Tijdens de Sportkrasjel 2019 had Sporza-journalist Tom Vandenbulcke daarover een gesprek met deze oud-Ninovieter.

“Als je doet wat je graag doet, doe je dat ook goed”, is zowat het motto van Brecht Van Kerkchove. Vorig jaar is hij bondscoach geworden van de Red Dragons, de nationale volleybalploeg. Na een enigszins tegenvallend Europees kampioenschap gaf hij een maand terug zijn ontslag.

Woensdag 27 november jongstleden kreeg hij een telefoontje vanuit Perugia met de vraag of hij assistent-trainer wou zijn van coach Vital Heynen. De twee kennen elkaar door en door en dus moest Brecht niet lang nadenken om ja te zeggen. Als je dit leest artikel zit hij wellicht al in Italië. Perugia is een Europese topclub, die altijd meespeelt voor de beker, het kampioenschap en de Champions League. Je kan het niveau van de volleybalclub het best vergelijken met waar Barcelona of Madrid in voetbalmiddens voor staan.

Tom Vandenbulcke had daarover met hem een boeiend gesprek tijdens de Sportkrasjel. Maar het ging evengoed over zijn beginjaren als tennisser, zijn ontdekking van het volleybal, de opdoffer bij het Europees kampioenschap, zijn ontslag als bondscoach en het uitzicht van de Red Dragons op een ticket voor Tokyo.

Doorheen zijn hele parcours leerde Brecht Van Kerckhove niet alleen dat je moet doen wat je graag doet, maar ook “dat niet alles loopt zoals je verwacht. Dat moet je kunnen aanvaarden. Dat is soms moeilijk, maar je komt er sterker uit.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons