Ninove 03 Apr 2020 - 17u52
Few Clouds
6.28°C

Wintervissers slaan hun lijnen uit ter hoogte van Den Belleman

22 november 2019
Wintervissers slaan hun lijnen uit ter hoogte van Den Belleman

NINOVE – Een hele winter lang organiseren café Den Belleman en de wintervissers een criterium voor sportvissers. Zondag 24 november heeft een koppelwedstrijd plaats.

De liefhebbers van amorce, strakke lijnen en wiebelende dobbers laten zich door een beetje koude niet afschrikken. Hubert Simoens, uitbater van Den Belleman: “Wij organiseren elke zondag een manche van het wintercriterium, dat loopt van oktober tot aan carnaval. Zondag 24 november houden wij een koppelwedstrijd. Nu al zijn 20 koppels ingeschreven. Ze komen naar hier afgezakt van West-Vlaanderen tot Limburg en zelfs vanuit Wallonië. Zowat alle internationale toppers tekenen present, inclusief de volledige juniorenploeg.”

Op de Dender zit behoorlijk wat voorn en rietvoorn. “We vissen op snelheid aan zowat drie vissen per minuut. Vorige zondag haalden 31 vissers ongeveer 182 kg vis boven. Die ze natuurlijk terugzetten, want het zijn sportvissers.”

Mocht je denken dat die aantallen visserslatijn zijn, dan moet je zondag zelf even afzakken naar de Denderkaai. Vanaf 6.30 uur is er inschrijving in Den Belleman, waarna de trekking en het zwaar voederen met dikke bollen gebeuren. Om 9 uur begint de wedstrijd, die duurt tot 13 uur.

Na afloop krijgen de winnaars mooie geldprijzen – naast de waardering van de collega-vissers – en offreert Hubert aan de deelnemers een warme maaltijd om terug op temperatuur te komen.

Met kerst en nieuwjaar heeft een speciale zitting plaats.

Info: café Den Belleman 047-42 77 52 – Den Belleman.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons