Ninove 06 Apr 2020 - 03u43
Clear Sky
17.02°C

KVK Ninove en KAA Gent werken voortaan samen

20 november 2019
KVK Ninove en KAA Gent werken voortaan samen

NINOVE/GENT – De beide voetbalclubs gaan voor minstens drie jaar samenwerken op jeugdniveau. Zowel KVK Ninove als KAA Gent wil maximaal profiteren van dit langetermijnperspectief.

KAA Gent investeerde het afgelopen jaar hard in zijn jeugdopleidingen en ontwikkelde een duidelijke visie en opleidingsplan voor de toekomst. Ook op vlak van scouting en rekrutering zijn een aantal ingrijpende wijzigingen doorgevoerd. De samenwerking met KVK Ninove past in die aanpak.

KVK Ninove speelt voor het tweede seizoen op rij op interprovinciaal niveau en heeft de ambitie om vernieuwend jeugdvoetbal te brengen binnen een professionele organisatie. De club wil de komende jaren uitgroeien tot een waardig alternatief voor andere clubs in de Denderstreek, die al langer op dit niveau voetballen. Samenwerken met KAA Gent is hierbij een echt meerwaarde.

Zonder de eigen identiteit te verliezen zal de Ninoofse club gebruik maken van de Gentse know-how om de jeugdwerking verder uit te bouwen. Het zal de club toelaten om sterke trainers aan te trekken en een herkenbare visie en speelwijze te ontwikkelen. Een andere doelstelling van de samenwerking is de grootste talenten binnen de eigen regio bij KVK Ninove te laten instromen en de spelers met het grootste potentieel de kans te geven om zich verder te ontwikkelen binnen KAA Gent.

Voordelen

Beide clubs zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking meer is dan een bevlieging. Daarom is er ook een akkoord voor de komende drie jaren, met een grondige evaluatie na elk seizoen.

Björn De Neve, TVJO van KAA Gent en voormalig speler van KVK Ninove: “Ons grootste raakpunt is onze parallelle ambitie om pionier te worden op vlak van jeugdopleiding, elk op ons eigen niveau. Bij KAA Gent willen we ons verbeteren op sportief-inhoudelijk en structureel-organisatorisch, maar ook op communicatief vlak. We willen beiden vooruit en dat is een belangrijke bindende factor”.

Ook Johan Hertveldt, de TVJO van KVK Ninove, ziet de voordelen van de samenwerking. “Onze doelstelling is om spelers beter te maken en te laten evolueren tot bij het A-elftal. Doorstroming is dan ook een belangrijk aspect van onze samenwerking. We zijn ervan overtuigd dat de input vanuit KAA Gent ook voor onze trainers heel verrijkend zal zijn. We zullen keihard werken om in onze beide opleidingen talenten aan te trekken en te ontwikkelen.”

Voorzitter Ivan De Witte, algemeen manager Michel Louwagie en sportief manager Peter Verbeke van KAA Gent zetten mee hun schouders onder dit initiatief.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons