Ninove 08 Apr 2020 - 02u18
Few Clouds
20.67°C

Tafeltennisclub Ninove viert 10-jarig bestaan

20 oktober 2019
Tafeltennisclub Ninove viert 10-jarig bestaan

POLLARE – Op tien jaar tijd wist TTC Ninove uit te groeien tot de vierde grootste club van Oost-Vlaanderen met 75 leden. Zaterdag 26 oktober kun je kennismaken met de club tijdens hun opendeurdag in sporthal St-Kristoffel.

Tien jaar terug ontstond TTC Ninove in een bruin Geraardsbergs cafeetje: enkele vrienden, die naar verschillende clubs waren uitgezworven, gingen een droom waarmaken. Op dat moment was Ninove nog een witte vlek op de kaart van het tafeltennis. Vrij snel kozen zij voor de sporthal St.Kristoffel in Pollare, die nog steeds hun thuisbasis is.

Met een pril bestuur (met dank aan de respectievelijke echtgenotes) ging de club in september 2009 van start met 27 leden. Na de nodige transferts traden ze in september 2010 in competitie.

Hun ambitie: elk jaar met minstens één ploeg kampioen spelen om zo snel mogelijk naar de hoogste provinciale reeks te stijgen. Daarin zijn ze best gelukt. Meer zelfs: ze spelen voor het tweede seizoen in de Landelijke Afdeling. Daarnaast nog in 2de, 3de, 4de en tweemaal in 5de provinciale + twee jeugdploegen. De club telt intussen 75 leden en is de vierde grootste van Oost-Vlaanderen.

Een degelijke jeugdopleiding was en is nog altijd een belangrijk doel met als resultaat dat de twee mannen aan de top van de sterktelijst eigen kweek zijn. Er is nog heel wat talent op komst door de gestructureerde opleiding met gediplomeerde trainers. Belangrijk op vermelden: de benjaminopleiding voor 6-tot 8-jarigen. Op de wekelijkse trainingen zijn steeds een 40-tal jeugdspelers aanwezig.

Opendeurdag met toppers

TTC Ninove viert deze 10 succesvolle jaren met een opendeurdag op zaterdag 26 oktober 2019 in sporthal St.Kristoffel.

Vanaf 10 uur starten ze met een benjaminopleiding voor alle kinderen van het 1ste en 2de leerjaar van de Ninoofse scholen.

Heel de dag door krijgen de spelers gelegenheid om te trainen, maar vooral om nieuwsgierige bezoekers te verleiden tot het spel en samen een balletje te slaan.

Tafeltenniswinkel Killypong is aanwezig zijn met een ruim assortiment en vele koopjes.

Het is vooral uitkijken naar de demonstratiewedstrijd om 16 uur tussen twee toppers. Cédric Merchez (25 jaar, A-speler) neemt het op tegen Florian Van Acker (meermaals goud bij de paralympics en recent op het E.K in Helsingborg).

Praktisch

  • Datum en tijd: zaterdag 26 oktober vanaf 10 uur – demowedstrijd om 16 uur.
  • Plaats: sporthal Sint-Kristoffel, Schuitstraat 12 Pollare.
Info: 0479-43 08 60 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.TTC NinoveFacebookpagina.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons