Ninove 28 Mar 2020 - 20u09
Clear Sky
12.57°C

Tennisvrienden Gustav en Viktor zijn Vlaams kampioen

01 september 2019
Tennisvrienden Gustav en Viktor zijn Vlaams kampioen

NINOVE – Viktor Van Craenenbroeck (Ninove – 13 j) en Gustav Gunst uit Aalst (Aalst – 13 j) wonnen in Wommelgem de finale van de jeugdinterclub. Ze zijn beide Vlaams kampioen.

Beide vrienden trainen al 3 jaar samen op tennisclub Madison in Ninove. Ze wonnen dit jaar heel wat finales bij de heren 4 en spelen allebei de eindronde criterium heren 4.

Zaterdag 31 augustus betwistten ze in Wommelgem op TC Forest Hills de finale van de jeugdinterclub; ze wonnen allebei hun wedstrijd. Daarmee kroonden zij zich tot Vlaams kampioen in de afdeling 1 jongens U13.

“Onze jongens hadden van kindsbeen af een passie voor tennis en gaan er voluit voor”, zeggen de mama’s van deze tennisvrienden. “Maar voor ons komt de school wel op de eerste plaats.”

Gustav en Viktor komen soms ook tegen elkaar uit, maar beide tennissers zijn ook heel goede vrienden. Ze trainen intensief met elkaar, onder de vleugels van trainer Mirek Jara, en moedigen elkaar aan tijdens hun wedstrijden.

TC Madison bestaat al 25 jaar. Davy Van Craenenbroeck, de papa van Viktor, heeft er zijn tennisschool HI5. Daar kunnen kinderen zowel recreatief als competitief tennissen op hun eigen niveau. Plezier staat centraal. “We zijn realistisch over wat de toekomst brengt”, zegt een trotse vader Van Craenenbroeck. “Maar deze prestatie mag er wel zijn. Ze is zeker een bekroning voor de vele uren, die de jongens tijdens de zomer op het tennisveld hebben doorgebracht.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons