Ninove 03 Apr 2020 - 18u15
Few Clouds
6.28°C

Nederhasselt zal opnieuw ‘het wielerdorp van Ninove’ zijn

20 augustus 2019
Nederhasselt zal opnieuw ‘het wielerdorp van Ninove’ zijn

NEDERHASSELT – De Wielervrienden organiseren in het weekend van 31 augustus en 1 september hun ‘Grote Prijs Tania De Jonge’. Het is de 13de editie van deze wedstrijd voor dames elite A en nieuwelingen.

Zaterdag 31 augustus betwisten de dames elite A de 22ste rit in het regelmatigheidscriterium ‘Ladies Cycling Trophy’ Oost-Vlaanderen. De wedstrijd start om 15 uur en gaat over 12 plaatselijke ronden van 7,01 km, goed voor een totaal van 84,12 km.

Zondag 01 september staan de nieuwelingen aan de startlijn voor de 3de manche van de 'Beker van België 2019'. De wedstrijd start om 15 uur over 8 ronden van 10 km. In totaal nemen 27 Belgische ploegen deel met hun beste 4 renners. Onder hen de kampioen van België eerstejaars Yoran Van Gucht (Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team.)

Het vertrek en de aankomst zijn gelegen ter hoogte van de woning van burgemeester Tania De Jonge (Nederhasseltstraat 181) in Nederhasselt.

Verkeersregeling

  • Zaterdag 31 augustus 2019: een kwartier voor de start (15 uur) is geen verkeer mogelijk in de aankomst/startzone.
  • Zondag 01 augustus 2019
    - Vanaf 14 uur is de Nederhasseltstraat afgesloten tussen de Godeystraat en de Van Der Schuerenstraat tot de start van de wedstrijd (15 uur).
    - Vanaf de start tot het einde van wedstrijd kan je opnieuw vanaf Outer richting de kerk van Nederhasselt rijden.
    - Na het einde van de wedstrijd (omstreeks 17 uur) zal de Nederhasseltstraat gedurende maximum één uur zijn afgesloten voor alle verkeer (omwille van de veiligheid van de vrijwilligers bij het afbreken van de finishboog en het verwijderen nadars).
  • De bewoners langs het parcours ontvangen nog een flyer met de nodige inlichtingen van het tweedaags wielerevenement.
  • Voor renners en publiek is er een ruime parking voorzien op 350bm voor de aankomst.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.