Ninove 04 Apr 2020 - 05u02
Scattered Clouds
6.81°C

BMX-toppers leren kinderen de knepen tijdens zomerkamp

17 augustus 2019

NINOVE – Bunny hoppen, indroppen en andere moves en trucs hebben geen geheimen meer voor de jonge gasten, die deelnamen aan het BMX-sportkamp van de Ninoofse jeugddienst.

Wij liepen even aan bij de wedstrijd, waarmee ze vrijdagnamiddag 16 augustus het BMX-kamp afsloten op het skatepark. “Het is echt leuk om gedurende een week die kinderen zoveel mogelijk bij te leren”, legde Gerrit Van Opdenbosch ons uit. Hij is niet onbekend in BMX-middens als Belgisch kampioen 2018. Samen met Niels leerde hij het jonge geweld de basistrucs, zeg maar het BMX-abc.

“Het is voor ons leuk om hen dit aan te leren, zeker als ze super gemotiveerd zijn. Je ziet ze zo evolueren en al snel op en af de toestellen rijden. Het blijft natuurlijk een risicovolle sport, maar megaleuk. Ik heb al enkele toppertjes gespot bij die kinderen.”

“Ze hebben goed hun best gedaan”, beaamt zijn collega Niels. “Als je ziet hoe ze van nul zijn begonnen en nu allerlei sprongen maken. Ze kunnen echt alles, wat wij hen hebben aangeleerd. En dus zullen ze tijdens de wedstrijd wel in de prijzen vallen. Vooral de speciale stickers zijn zeer gewild.”

Owen uit Pollare is een van die enthousiaste ‘leerlingen’. “Heel leuk, we hebben vele trucs geleerd. Ik ben wel al wat gevallen, maar ik zal toch wel een prijs halen.“ De lichte averij aan lijf en leden neemt hij er bij.

Ook de papa van Owen is zeer te spreken over dit sportkamp. “Het is de tweede keer dat hij hier naartoe komt en je merkt toch een grote evolutie. Maar wat wil je met die toppers van lesgevers, waaronder een Belgisch kampioen.”

En dan spraken we ook nog met David uit Denderleeuw. “Veel gereden, veel trucs geleerd: 360° draaien, 1 en dan 2 voeten loslaten. Ik heb wel speciale bescherming voor als ik val, dat is heel belangrijk. BMX-en doe ik heel vaak, twee keer per week. Soms zijn er wedstrijdjes, maar meestal doe ik het voor het plezier.”

Al hoopte hij net als Owen en de anderen natuurlijk stiekem op een prijs. Deelnemen is belangrijk, maar iets binnenhalen is ook niet mis.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons