Ninove 01 Apr 2020 - 22u43
Clear Sky
7.73°C

KARATE CLUB KACHI START NIEUWE KARATESEIZOEN MET VOL AMBITIE

31 juli 2017
KARATE CLUB KACHI START  NIEUWE KARATESEIZOEN MET VOL AMBITIE

Ninove - Karate Club Kachi heeft zijn vorige karate seizoen afgesloten met heel wat hoogtepunten. Zo heeft de club 5 nieuwe zwarte gordels in de club met name; De Nil Lana (15 jaar), Van Vreckem Jolien (18 jaar), De Geest Bono (19 jaar), Vander Putten Gwendolyn (21 jaar) en Van Den Brempt Jari (15 jaar). Lana behaalde haal zwarte gordel in december in Brugge als jongste zwarte gordel van België. Jari nam deel aan zijn examen in mei op 15 jaar en 3 dagen, zo nam hij de fakkel over van Lana om zo de jongste zwarte gordel van België te worden. Beide leden trainen al vanaf hun 4 jaar bij de club Kachi. Ook zijn zij de 2 leden van de club die deel uitmaken van de Belgische ploeg om zo geselecteerd te geraken aan de Europese en de Wereldkampioenschappen met een puntensysteem. Vorig seizoen haalde Lana 160 punten door te presteren op de buitenlandse wedstrijden in het onderdeel Kata, toch bleef ze 20 punten onder het minimum om deel te nemen aan EK en WK.

Karate Club Kachi beleefde een topjaar vorig seizoen door prestaties op het Provinciaal (dat ze zelf organiseerden), Vlaams, Belgische Kampioenschap en internationale tornooien. Ze behaalden maar liefst meer dan 100 podiumplaatsen. Ook zijn heel wat nieuwe talenten doorgegroeid tot enkele kampioenen. Zo hebben Van Kerckhove Rune, De Nil Kyara,Van den Brempt Thimo en De Pril Olenka de Provinciale tittel genomen. Raes Zsofi, De Meersman Mirko en De Munter Amy kunnen zich zelf een jaar lang Vlaams Kampioen noemen.

Op wedstrijdgebied liep alles van een leien dakje, ook op organisatorisch vlak heeft de club het er zeker niet slecht van afgebracht. Eerst was er het Provinciaal kampioenschap dat ze zelf organiseerden en met bijna 300 deelnemers konden ze rekenen op een record aantal deelnemers. Op hun eigen tornooi de Maitochi Kachi Trophy haalden ze zelfs het maximum aantal deelnemers van 470. Meer dan 100 deelnemers werden geweigerd om het organisatorisch in goede banen te leiden. Deze 2de editie was dan ook één van de grootste tornooien in België met deelnemers uit Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg. Volgend seizoen hoopt de organisatie Engeland en Duitsland bij te krijgen.

Aan de sfeer in de club werd ook verder gewerkt zo werd voor de 3de maal het clubweekend georganiseerd in Mechelen met 103 deelnemers. In februari jl kwam Bruneel Kyra (die geselecteerd werd voor het EK in Sofia) een stage geven aan alle leeftijden. In maart werd een Provinciale training georganiseerd in Ninove. Als afsluiter van het seizoen konden alle leden zich verheugen op een training met al onze jonge talenten die  een zwarte gordel hebben. Lana, Jari, Jolien, Jolan, Gwendolyn, Sven, Johan en Jurgen hebben deze training/stage tot een goed einde gebracht.

Volgend seizoen staat heel wat op het programma. Begin september zullen Lana en Jari samen met de Vlaamse geselecteerden van de karatebond deelnemen aan de Lion Cup in Luxemburg. Hierbij kunnen ze punten verdienen om deel te nemen aan het EK/WK, om zo (wie weet) door te stoten naar de Olympische Spelen in Tokyo 2020. Want karate is vorig jaar uitgeroepen als nieuwe sport aan de OS 2020. De club zal ook in september deel nemen aan de autoloze zondag in Ninove door een demonstratie training te geven. Het clubweekend zal ook in september doorgaan in Leuven. Alle voorbereidingen zal al reeds gemaakt.

Bij Kachi kan 5 maal in de week getraind worden, zowel in Ninove als in Geraardsbergen. Competitief of reactief, iedereen is welkom in de club vanaf 4 jaar. Alle info kan men vinden via de website www.karateclubkachi.be. Indien meer info over de club, dit kan alle tijde via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0474/88.25.58

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons