Ninove 29 Mar 2020 - 18u46
Broken Clouds
4.91°C

Joggen en wandelen los door het Neigembos

05 augustus 2019
Joggen en wandelen los door het Neigembos De organisatie met medewerkers van Chiro Sjaloom Meerbeke en vzw Wenteka voor de kapel van Bevingen. De Meisjesscouts Ninove steunen ook de Neigembosloop.

NEIGEM – De tweede editie van ‘Dwars door Neigembos - Samen lopen voor het goede doel’ heeft zondag 11 augustus plaats. De opbrengst gaat naar de Muco Stichting en de vzw Wenteka. Afspraak vanaf 9 uur aan de kapel van Bevingen.

Organisator Koen Van den Houte: “Onze eerste editie lokte vorig jaar een kleine 400 deelnemers naar het Neigembos en bracht € 5.400 op voor onze goede doelen. Dit jaar hopen we dit bedrag te verbreken. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen voor het goede doel laten samenkomen en bewegen in het unieke kader van het Neigembos. Om nog een ruimer publiek aan te spreken voorzien we wat nieuwigheden. Op algemene aanvraag hebben wij het wandelgedeelte uitgebreid. Dit alles met respect voor de omgeving en mooie natuur.”

Joggen en wandelen

Het joggingparcours is heuvelachtig en gaat door het prachtige Neigembos en het kapeldomein over 4, 8, 12 of 16 km (10 miles).

Nieuw dit jaar: de lopers krijgen op 3 cruciale punten aanmoediging door de beats van dj's, (cfr. Antwerp 10 miles).

Er zijn ook een kabouterloop (geboortejaar 2011 en jonger) en een jeugdloop voor de allerkleinsten (geboortejaar 2008-2010).

Het wandelgedeelte is op algemeen verzoek uitgebreid, door het Neigembos en de wijde omgeving over 4, 8, 12 of 16 km.

De meisjes van Ninove Bootcamp On Fire geven een bootcamp van 10.30 uur tot 11.30 uur.

Vanaf 17.15 uur treden Fun Yards en A-tease op.

Het gaat hier om een zero profit-evenement dat alle leeftijden kan aanspreken. Je kunt meewandelen of -lopen (de hoofdactiviteit), maar ook gewoon even langskomen om iets te drinken, te eten of de springkastelen te testen. Per ingeschreven loper/wandelaar gaat automatisch € 4 naar het goede doel, evenals alle opbrengsten van de drankenverkoop/eetstanden.

Twee derde gaat naar de nationale mucostichting; een derde naar de vzw Wenteka

Praktisch

  • Inschrijven kan op de dag zelf tot 15 min. voor de start van de wedstrijd; voor de wandelaars van 9 uur tot 14.15 uur (€ 8/deelnemer) - Via www.dwarsdoorneigembos.be (€ 6/deelnemer door overschrijving op BE67 0635 9368 4087) tot woensdag 7 augustus.
  • Datum en uur: zondag 11 augustus, vanaf 9 uur.
  • Plaats: kapel Bevingen, Neigem.
Info: Dwars door NeigembosMuco Verenigingvzw Wenteka.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons