Ninove 28 Mar 2020 - 16u59
Clear Sky
12.57°C

Belgisch kampioen wielrennen op 18 juli aan de start in Grote prijs Beeckman-De Caluwé

13 juli 2019
Belgisch kampioen wielrennen op 18 juli aan de start in Grote prijs Beeckman-De Caluwé

NINOVE - De Grote prijs Beeckman-De Caluwé, op donderdag 18 juli, is dit jaar toe aan editie 77. Het is een wielerwedstrijd voor eliterenners met een lange geschiedenis.

Pascal Carael vertelt: "Voor mij als voorzitter is het de 40e editie van deze Grote Prijs. Ik dank dan ook het ganse bestuur van de Koninklijke Wielerclub Denderclub Ninove om deze editie terug tot een goed einde te mogen brengen. Gezien onze goede reputatie hebben we terug een vrij compleet deelnemersveld voor het Ninoofs publiek kunnen vastleggen."

"De ploeg Corendon Circus met Belgisch Kampioen Tim Merlier zal zeker de publiekstrekker worden. De tweede van vorig jaar, Michael Van Staeyen, van het Nederlandse Roompot, die ons parcours zo subliem vindt, zal er dit jaar terug bij zijn. Een Australische selectie, die momenteel op het kermiscircuit in België grote sier maakt, tekent eveneens present."

De Ploeg Wanty-Gobert zal aanwezig zijn met zijn streekrenners Jérome Baugnies en Thimothy Dupont. Ook de Franse ploeg Arkea, met o.a. Robert Wagner, heeft zijn aanwezigheid reeds bevestigd; beide teams zijn ook actief in de Tour de France. Julien van Den Branden, die dit jaar reeds een aantal overwinningen op zijn palmares heeft staan, zal eveneens aanwezig zijn met de ploeg Tarteletto-Isorex. Een 25-tal wildcards zijn reeds uitgereikt aan plaatselijke renners, die ze de kans willen geven zich even met het grote geweld te kunnen meten.

"Ik hoop ook dat we de winnaar van vorig jaar, Tom van Asbroeck, die deze wedstrijd al tweemaal op zijn palmares heeft staan, nog aan de start  kunnen krijgen. Nog een volledige ploeg die aan de start zal verschijnen is het Sport Vlaanderen-Baloise Pro Cycling team. Vele anderen zullen het wielerpeloton nog vervoegen, dit is maar een greep uit de massa."

De wedstrijd gaat donderdag 18 juli van start om 14.00 u in de Onderwijslaan, waar eveneens de aankomstlijn is getrokken. Er worden 13 ronden over een totale afstand van 166 km afgewerkt via Ninove-Meerbeke-Denderwindeke-Pollare en terug naar Ninove.

De organisatoren danken de stad Ninove, de sponsors en alle medewerkers om van deze organisatie terug  een groot succes te maken.

GNE - Foto Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons