Ninove 30 Mar 2020 - 00u15
Clear Sky
1.84°C

“Ik herinner mij nog goed hoe Merckx in 1969 de wielerbaan van Vincennes binnenreed als eindwinnaar van de Tour De France.”

03 juli 2019

NINOVE – La Grande Boucle passeert zaterdag 6 juli bij de openingsrit ook over ons grondgebied. Wellicht zullen velen de plaatselijke renner Laurens De Plus toejuichen in zijn tourdebuut. Maar lang voor hem traden o. a. Theofiel Beeckman en Alphonse Standaert aan in de grootste rittenkoers ter wereld.

Ze zullen wel bestaan, maar lopen niet dik gezaaid: de Ninovieters met een even grote parate kennis en omvangrijk archief als Gino Standaert, kleinzoon van Alphonse. Bij wie konden we dus beter terecht om de lokale link met de Ronde van Frankrijk te leggen.

“Grootvader Alphonse heeft vijf keer deelgenomen aan de Ronde van Frankrijk en heeft ze ook vijf keer uitgereden, zelfs heel goed. Ik heb nog heel veel archiefmateriaal van hem bewaard, zelfs getekende contracten. Nadien heb ik mij ook nog boeken aangeschaft met achtergrondinformatie.”

En zijn ook de persoonlijke herinneringen, die de passage van de Tour bij Gino wakker maken. “Vijftig jaar terug was ik met mijn vader op de wielerbaan van Vincennes, toen Merckx zijn eerste Ronde won. Ik was 13 jaar in 1969 en herinner mij die gebeurtenis nog alsof het gisteren was.”

Gino haalde voor ons niet alleen zijn herinneringen boven, maar dook ook in zijn omvangrijk archief en diepte zelfs zijn collectie miniatuur reclame- en volgwagens op uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. En eens hij op zijn praatstoel zit…

MLI

https://www.ninofmedia.tv/nieuws/actua/item/2745-tour-de-france-passage-door-ninove-wordt-een-feest

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons