Ninove 28 Mar 2020 - 20u28
Clear Sky
12.57°C

Symbolische eerste spadesteek voor nieuw veld Dender Hockey

02 juni 2019

OUTER – In aanwezigheid van burgemeester Tania De Jonge en sportschepen Marc Torrekens stak het bestuur van Dender Hockey vrijdag 31 mei de spade symbolisch in de grond. Aan de Outerse Lebeke zal nog dit jaar een echt ‘state of the art’ hockeyveld klaar liggen voor het groeiend aantal spelers van de club.

Het gaat snel voor Dender Hockey. Opgestart in 2015 met 15 spelers, telt de club nu 230 leden; ze zullen snel de kaap van de 300 ronden. Daar zitten de successen van de Red Lions en de Red Panthers natuurlijk voor iets tussen.

Voorzitter Bart Deckers en ondervoorzitter-projectleider Dave Bogemans deden ons het verhaal van deze opmerkelijke groei en hun zoektocht naar een geschikte locatie en de noodzakelijke financiën voor de aanleg van een nieuw hockeyveld met kunstgras.

Het zal niet zomaar een veldje zijn van dertien in een dozijn. De aanleg ervan is in handen van de firma 4LS-Polytan. Zaakvoerder Claus Vanhee wist ons te vertellen dat dit bedrijf overal ter wereld de velden aanlegt, waarop grote tornooien en kampioenschappen plaatsvinden. Zo bijvoorbeeld het veld in het Indiase Bhubaneswar, waarop de Red Lions zich wereldkampioen speelden.

Het stadsbestuur zette mee zijn schouders onder dit project, dat volgens schepen Mark Torrekens als voorbeeld kan dienen voor heel wat sportclubs in de regio.

Nu oogt het terrein nog als de kale knikker van Bruce Willis en alleen Dave Bogemans kan zich perfect inbeelden waar wat zal komen. Maar bij het hervatten van de competitie in september ligt hier geheid een nieuw speelveld en kan ook de bouw beginnen van het bijhorende clubhuis.

Info: Hockey Dender Ninove4LS-Polytan

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons