Ninove 29 Mar 2020 - 21u16
Broken Clouds
4.91°C

Eldoradofietsers fietsen andermaal voor Kom Op Tegen Kanker

07 april 2019

ZANDBERGEN – WTC Eldoradofietsers organiseren op 01 mei de 5de editie van hun Grote Prijs Ferdi Van Den Haute. De link met de 1.000 km voor Kom Op Tegen Kanker (KOTK) is nooit veraf en ook Teledienst Ninove kan rekenen op hun financiële steun.

De club ontstond in 1996 en is inmiddels een mooie mix van leden uit voornamelijk Geraardsbergen en Ninove. Het is de El Doradofietsers duidelijk niet enkel om het fietsplezier te doen; de groep wil ook een maatschappelijke functie vervullen.

Van 2009 tot 2012 organiseerden zij de Ronde Van Schoonderhage, ten voordele van de gelijknamige vzw.

Sinds 01 mei 2014 tekenen zij voor de Grote Prijs Ferdi Van Den Haute. De keuze voor Ferdi als boegbeeld kwam er vooral door de goede onderlinge contacten en hun bewondering voor hem als mens en als gewezen kampioen. Je moet er hieronder maar eens zijn erelijst op naslaan.

Vanuit de club en de organisatie is er bij elke Grote Prijs ook een sterke link met de 1.000 km van KOTK. Abstractie gemaakt van de legaten is de jaarlijkse organisatie van die 1.000 km voor KOTK de belangrijkste bron van inkomsten. De Eldorado-fietsers zijn fier hiertoe een steentje bij te dragen.

Maar zij zijn ook Teledienst Ninove genegen, dat zich inzet voor de allerarmsten in de samenleving. Dat doen ze o.a. met de sociale kruidenier, groepsuitstappen, een praatcafé en sociaal restaurant. Bij de voorstelling van de grote prijs op donderdag 4 april overhandigde Rik Haelterman, voorzitter van de El Doradofietsers, een cheque van € 1.000 aan Hilde Van Der Haegen, bestuurslid bij Teledienst.

De 5de editie zelf op 01 mei 2019 gaat over 3 afstanden (25, 50 en 75 km) langs de verkeersluwe wegen van het Pajottenland en Henegouwen. Nieuw: dit jaar zoeken ze wél de muur van Geraardsbergen op.

De persvoorstelling in café El Dorado te Zandbergen werd een gezellige avond waarop Ninofmedia uiteraard niet mocht ontbreken!

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons