Ninove 29 Mar 2020 - 21u39
Broken Clouds
4.91°C

Ninove overweegt installatie van barpark voor street work out

03 april 2019
Ninove overweegt installatie van barpark voor street work out

NINOVE – Wassim Hassine (Samen) stelde tijdens de gemeenteraad van 28 maart 2019 voor om een barpark voor street work out te installeren. Sportschepen Marc Torrekens (Open VLD) is alvast gewonnen voor een dergelijk initiatief.

“Het is een plek waar mensen aan streetworkout kunnen doen, een alternatieve vorm van fitness”, aldus Wassim Hassine. “Het is iets dat mensen bij elkaar brengt. Het heeft een gunstig effect op het sociaal leven in een gemeente en de vraag ook steeds groter wordt. De dichtstbijzijnde barparken bevinden zich in Brussel, Gent, Ronse, Lokeren en Wetteren.”

Volgens hem trekken die barparken geen hangjongeren aan. “Integendeel: het zal jongeren een omgeving bieden, waar ze kunnen sporten en zichzelf elke keer zullen overtreffen met oefeningen. Dus ik denk dat het echt hoog tijd is om zo’n park te plaatsen. Het is ook goed voor de mensen die geen abonnement voor fitness kunnen betalen.”

Schepen Torrekens stond heel positief tegenover dit voorstel. “Ik heb dat idee enkele jaren terug al aangekaart, maar toen was er geen budget voor voorzien. Volgens de sportdienst bedraagt de installatie gemiddeld € 25.000.”

Waar dat barpark zou komen is nog niet zeker.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons