Ninove 04 Apr 2020 - 07u00
Scattered Clouds
6.81°C

Eerste evaluatie van de Omloop: een zeer mooi podium en een geslaagde organisatie

03 maart 2019

 NINOVE – Een eerste evaluatie, kort na de aankomst op de Onderwijslaan, was positief. Met Stybar stond een verdiende winnaar op het hoogste schavotje. Het Omloop Finish Team tekende voor een puike organisatie.

Geo De Cleer, de voorzitter van het Omloop Finish Team was alvast een tevreden man. “Met Stybar staat een van mijn favorieten op het podium. En een eerste evaluatie geeft aan dat er veel belangstelling was en ook veel beleving in de stad zelf. Dat was een van de voornaamste redenen om naar de Onderwijslaan te verhuizen.”

Op teevee zag alles er prima uit en dat was het ook in werkelijkheid. “Alles paste in mekaar, parkeergelegenheden, ploegbussen… noem maar op. Er volgt natuurlijk nog een grondige evaluatie met Flanders Classics, de politie, de dienst mobiliteit en andere diensten. Maar het ziet ernaar uit dat de wedstrijd volgend jaar terug op de Onderwijslaan zal aankomen.”

Luc Van Steenberghe supporter van wielerploeg Wanty had zaterdag wel geen winnaar in de ploeg, maar putte voldoende hoop om er zondag tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne terug tegen aan te gaan.

Ruben Van Gucht reed als VRT-commentator op de moto naar eigen zeggen “de hele dag rond met een big smile op wegen uit mijn kindertijd.”  En schrik had hij niet, gepiloteerd als hij was door een goed motard. “We moesten vooraf ook een stuk op de autosnelweg rijden, dat is veel meer schrikken. In de koers is het een stuk veiliger, temeer daar iedereen zijn plaats kent.”

Op alle fronten een geslaagde start dus voor een nieuw wielerseizoen.

MLI

1 CZEZdenek Stybar (CZE) Deceuninck - Quick Step 4:53:17
2 BELGreg Van Avermaet (BEL) CCC 0:09
3 BELTim Wellens (BEL) Lotto - Soudal 0:09
4 KAZAlexey Lutsenko (KAZ) Astana 0:09
5 BELDylan Theuns (BEL) Bahrain - Merida 0:09
6 LUXJean-Pierre 'Jempy' Drucker (LUX) Bora - Hansgrohe 0:09
7 BELYves Lampaert (BEL) Deceuninck - Quick Step 0:09
8 BELPhilippe Gilbert (BEL) Deceuninck - Quick Step 0:09
9 ITAMatteo Trentin (ITA) Mitchelton - Scott 0:09
10 BELOliver Naesen (BEL) AG2R - La Mondiale 0:09

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons