Ninove 29 Mar 2020 - 17u50
Broken Clouds
4.91°C

Volleybal - Mevoc Meerbeke wint topper tegen Denderhoutem

24 februari 2019
Volleybal - Mevoc Meerbeke wint topper tegen Denderhoutem

NINOVE - Volle tribunes afgelopen zaterdag in de Ninoofse sporthal. Beide ploegen trommelden heel wat supporters op voor deze beladen derby. De winnaar zou immers een grote stap richting titel zetten in 2de provinciale.

Zoals het een goede derby betaamt, werd de match gekruid met spannende sets, nu en dan een betwiste scheidsrechterlijke beslissing en heel wat ambiance.

In set 1 slaagde Mevoc er in om tot tweemaal toe een behoorlijke kloof te slaan. Telkens kon Denderhoutem terugkomen. De set eindigde bloedstollend spannend. Beide ploegen forceerden om beurt setbal. Uiteindelijk haalden de Meerbeekse meisjes de set binnen met 32-30.

Het zag het er naar uit dat Mevoc set 2 gemakkelijker zou binnenrijven. Bij een 24-17 dacht iedereen al aan gewonnen spel voor Meerbeke. Dankzij een sterke opslagreeks kwamen de bezoekers terug en bij 24-25 dwongen ze zelfs een setbal af. Mevoc weerstond de enorme druk en maakte het af met 29-27.

De derde set startte even spannend. Ondanks een blessure bij één van de Mevoc-speelsters kon de thuisploeg op het einde van de set een kloof staan. Met 25-18 beklonk Meerbeke de set en de match.

In de stand heeft Mevoc, met één match meer gespeeld, nu zes punten voorsprong op Jartazi. Het belooft spannend te blijven tot de laatste speeldag. (JTR)

Foto's: Davy De Mesmaeker

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons