Ninove 28 Mar 2020 - 18u49
Clear Sky
12.57°C

Presentatie Omloop Het Nieuwsblad: het Vlaamse wielervoorjaar kan beginnen

24 januari 2019

NINOVE – Voor een wielerminnend publiek presenteerden Flanders Classics en het Omloop Finish Team woensdagavond 23 januari in het cc De Plomblom de Vlaamse openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad. Uiteraard ging veel aandacht naar de nieuwe aankomststrook, die uitgetekend is op de Onderwijslaan. Ninofmedia bracht de hele voorstelling live en had na afloop nog enkele interessante interviews.

De 74ste editie van de Omloop Het Nieuwsblad start op 02 maart 2019 in het Gentse Kuipke en bolt over de eindstreep in hartje Ninove op de Onderwijslaan. Die verschuiving van Meerbeke naar Ninove was uiteraard een van de gespreksonderwerpen, die moderator en Ninovieter Niko De Muyter zijn gasten voorlegde.

Het is een aangename avond geworden met aandacht voor de verschillende aspecten van een koers op hoog niveau zoals de Omloop er een is. Geo De Cleer en Willy Verlé gaven tekst en uitleg bij de plaatselijke organisatie van het aankomstgebeuren door het Omloop Finish Team. De dubbele VIP-tent met verdieping zal op 02 maart echt een blikvanger zijn. Burgemeester Tania De Jonge kijkt inmiddels uit naar de positieve gevolgen voor de binnenstad en bredere city marketing, die met een dergelijk grootschalig evenement gepaard gaan. Al zal ze haar tijd en aandacht moeten verdelen tussen de overdracht van de macht aan de kersverse prins carnaval en de winnaars van de wedstrijden bij de dames en heren elite.

Eigen smoel

Wim Van Herreweghe schetste het parcours dat via een gebalde en selectieve finale eindigt op de Onderwijslaan. Het is de bedoeling om elke koers van Flanders Classics een eigen identiteit te geven, met heel specifieke accenten. Goed voor een nieuwe traditie met een ‘eigen smoel’ zoals hij het plastisch uitdrukte.

José De Cauwer liet een aantal beloften en vaste waarden de revue passeren en lichtte een tipje van de sluier op over de data van de renners. De VRT wil deze tijdens live-uitzendingen weergeven, samen met camerabeelden uit de volgwagens. Zijn gesprekspartner Frank Hoste bleek als regulator op de motor tijdens de koers eigenlijk niets te zien van de wedstrijd zelf, gefocust als hij is op de veiligheid.

Ploegleiders Hendrik Redant (Dimension Data) en Geert Van Bon (Quick Step Deceuninck) mochten op hun beurt de waarde van elkaars ploeg inschatten. Het werd een leuk onderonsje tussen de twee streekgenoten en oud-Labiekes, wier persoonlijk koers- en reisprogramma voor 2019 behoorlijk indrukwekkend oogt.

Uiteraard kregen ook de sponsors hun terecht deel van de aandacht. Voor Marc De Leeuw (KBC-hoofsponsor) en Karel De Cock (Altebra-plaatselijke sponsor) telt uiteraard de return, die zij krijgen in ruil voor de financiële inbreng. Maar beiden staken ook niet weg dat het koers-DNA van de Vlaamse en Ninoofse wielerliefhebber even valabele argumenten tot sponsoring zijn.

Nog even een speciale vermelding voor het steengoede muzikale trio Sjas Patat, met intro’s en muzikale tussenwerpsels aangepast aan de gesprekspartners van Niko De Muyter. Bijzonder genoten van hun versie van de Lamp-Lazarus&Chris-klassieker ‘De onverbiddelijke zoen(st)er’, waarmee ze ‘bezemiëster’ Tania De Jonge aankondigden. Terreinkennis heet dat in het wielerjargon.

 
Info: alles over de Omloop Het Nieuwsblad vind je op Flanders Classics en het Omloop Finish Team.
 
Bekijk hier de live uitzending : https://www.facebook.com/Ninofmedia/videos/245975152963754/

 

MLI

Foto's -  Ronald De Neve

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons