Ninove 28 Mar 2020 - 18u45
Clear Sky
12.57°C

Omloop Het Nieuwsblad 2019, nieuwe aankomst in centrum Ninove

23 november 2018
Omloop Het Nieuwsblad 2019, nieuwe aankomst in centrum Ninove

NINOVE – De openingsklassieker ‘Omloop Het Nieuwsblad’ kreeg vorig seizoen een facelift. Het peloton reed een finale die een kopie was van het parcours van de laatste Ronde van Vlaanderen met aankomst in Meerbeke. Dat was de laatste keer, want vanaf 2019 ligt de eindmeet getrokken op de Onderwijslaan in Ninove.

Ook in 2019 zijn de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg de ultieme finale elementen in de eerste eendagswedstrijd van de UCI WorldTour op Europese bodem. De 74ste editie van de ‘Omloop Het Nieuwsblad’ zal opnieuw van start gaan aan ’t Kuipke in Gent, maar krijgt in 2019 wel een nieuwe aankomst, in centrum Ninove. Over de redenen voor deze wijziging berichtten wij reeds eerder.

Molenberg dieper in finale

Na de voorstelling in ’t Gentse Kuipke start de wedstrijd zaterdag 2 maart om 11.35 uur voor een rit van 200 km met onderweg 13 hellingen en 9 kasseistroken. Het duo Haaghoek-Leberg blijf behouden: met maar liefst drie passages is voor deze combinatie opnieuw een sleutelrol weggelegd.

De Molenberg zal op amper 40 km van de aankomst en dus vol in de finale liggen, zoals op het oude parcours van de Ronde van Vlaanderen. Voor de passage op de Molenberg krijgt het peloton eerst nog 2.500 m kasseien onder de wielen geschoven in Mater. Ook de route tussen de Berendries en de Muur van Geraardsbergen ziet er in 2019 anders uit. De organisatie kiest voor de kortste weg via Lierde. Daardoor wordt de Elverenberg in het parcours opgenomen. Van daaruit gaat het regelrecht naar het duo Muur van Geraardsbergen-Bosberg, waar de finale helemaal kan losbarsten.

Ninove epicentrum van de koers

Van op de Muur wachten nog 16 slotkilometers. De opvolger van Michael Valgren Andersen zal het zegegebaar in 2019 niet op de Halsesteenweg in Meerbeke maken, maar wel op de Onderwijslaan in het centrum van Ninove. Door het verhuizen van de aankomst zal Ninove op 2 maart het epicentrum van de koers worden tijdens dé openingsklassieker van het seizoen.

Zwaardere wedstrijd voor de vrouwen

Na de voorstelling in ’t Kuipke starten de vrouwen om 11.45 uur in Gent. De afstand blijft ongewijzigd, maar de wedstrijd wordt intenser. Ze krijgen 10 hellingen en 5 kasseistroken voorgeschoteld, dat zijn 2 hellingen en 2 kasseistroken meer dan in 2018.

De finale van de vrouwenwedstrijd ziet er lichtjes anders uit. Ook zij vinden onderweg de kasseien van Mater, de Molenberg, de Berendries en de Elverenberg op hun pad. Via Tenbosse en de Eikenmolen rijden ze dan naar exact dezelfde finale als de mannen, met het duo Muur van Geraardsbergen-Bosbeg in de hoofdrol. De opvolgster van Christina Siggaard zal, net als bij de mannen, op de Onderwijslaan in Ninove mogen juichen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons