Ninove 30 Mar 2020 - 01u36
Clear Sky
1.84°C

Basket United Ninove en Olympia Denderleeuw gaan samenwerken

30 juni 2017
Basket United Ninove en Olympia Denderleeuw gaan samenwerken

Ninove - Basketbalclubs United Ninove en Olympia Denderleeuw slaan de handen in elkaar en richten de nieuwe basketbalclub Denderregio op. “In het verleden moesten we soms bij andere clubs spelers gaan weghalen om een ploeg van eenzelfde niveau te kunnen vormen en dat zorgde voor spanningen tussen clubs”, zegt Jan Benoot van BBC United Ninove. “We willen door de samenwerking met Olympia Denderleeuw tot de beste jeugdwerking in de regio komen zonder de werking van andere clubs te storen. Concreet gaan we samen één of meerdere ploegen in elkaar boxen die op landelijk niveau kunnen aantreden zodat we spelers op het hoogste niveau kunnen blijven uitdagen. We kiezen daarbij resoluut voor de spelers en het clubbelang komt even op de tweede plaats. Natuurlijk blijven onze beide clubs met elk hun eigenheid ook nog naast elkaar bestaan.”

Kenny Cordy wordt de voorzitter van BBC Denderregio: “Deze samenwerking is noodzakelijk voor de jeugd zodat iedereen, ook de minder goede spelers, kunnen blijven spelen op hun eigen niveau in BBC United Ninove, Olympia Denderleeuw of Denderregio. We houden hen van straat en de spelers zelf hebben zo ook meer plezier”, vertellen Cordy en jeugdcoördinator van United Ninove Bruno Van Droogenbroek. Volgens Geert Van Vaerenbergh van BBC Olympia Denderleeuw moet ‘Denderregio’ een uithangbord worden voor de regio. “Het is steeds moeilijker om sponsors te vinden en ook van de Bond krijgen we minder mogelijkheden. Zo kan binnen dezelfde jeugdcategorie een speler niet in twee clubs spelen en worden we dus eigenlijk bijna verplicht om oplossingen te zoeken zoals in ons geval de oprichting van BBC Denderregio. We hopen op deze manier op elk provinciaal niveau spelers te kunnen leveren en uiteindelijk een landelijke ploeg te kunnen bekomen met allemaal spelers uit onze eigen jeugdwerking.” De initiatiefnemers hopen uiteindelijk iets te kunnen uitbouwen voor de hele regio. “Binnen een of twee jaar kunnen we bekijken of eventueel andere clubs kunnen aansluiten”, vult Benoot aan. 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons