Ninove 04 Apr 2020 - 15u00
Few Clouds
14.95°C

Karateka's van Kachi Ninove-Geraardsbergen streven in 2019 naar een selectie wk Zuid Afrika

14 augustus 2018
Karateka's van Kachi Ninove-Geraardsbergen streven in 2019 naar een selectie wk Zuid Afrika

Ninove - Karateclub Kachi heeft het vorig seizoen afgesloten met meer dan 100 podiumplaatsen. De club werd in 2001 opgericht door de broers De Nil Jurgen & Steven. 17 jaar is de club al op heel hoog niveau bezig. Dit werd ontstaan door een goede jeugdwerking binnen de club. Vanaf 4 jaar kan men al karate beoefenen bij Kachi. Uit deze groep hebben al verschillende leden hun zwarte gordel behaald op 15 jarige leeftijd (ook meteen de jongste zwarte gordeldragers van België).

Op het einde van vorig seizoen hebben sommige leden deelgenomen aan het Europees kampioenschap WJKA in Vlissingen (Nederland). 3 Europese kampioenen (Demunter Amy, Holderbeke Arne en zus Lotte) en 12 podiumplaatsen hebben deze karateka’s behaald. Meteen ook het beste resultaat als club op dit kampioenschap.

 Volgend seizoen zal het Wereldkampioenschap WJKA gehouden worden in Zuid Afrika. Hierbij zal de club trachten om verschillende leden hun selectie waar te maken om hieraan te kunnen deelnemen.

Niet alleen de kampioenschappen is een hoofddoel voor de club. 5 tal leden zullen ook deelnemen aan de Shodan Shiken (zwarte gordel) of hogere dan graad examen in Brugge. In de prille geschiedenis van de club hebben er 19 leden hun 1ste Dan behaald bij een examencommissie van de Vlaamse Karate Federatie.

 Ook zal in het nieuwe seizoen werk gemaakt worden aan hun Internationaal tornooi Maitoshi Kachi Trophy. Dit zal voor de 4de maal doorgaan in Ninove. Vorig jaar kregen ze internationaal talent uit Frankrijk, Nederland en Engeland. Het maximaal deelnemers van 480 werd bereikt. In 2020 zal de 5de editie doorgaan op 2 dagen en hopen ze 1000 deelnemers te mogen verwelkomen in Ninove.

In de club kan men op 2 verschillende locaties trainen, in de stedelijke sporthal van Ninove en in het Provinciaal domein van De Gavers (Geraardsbergen). Er is mogelijkheid om 5 dagen op de week te trainen. Er wordt training gegeven voor jong (vanaf 4 jaar) en oud, voor recreatief en wedstrijd mensen. De blosotrainers in de club zijn er klaar voor om iedereen terug te verwelkomen in de club, nieuwe en bestaande leden. Wie graag eens deelneemt aan de karatelessen neem dan gerust contact met de hoofdtrainer van de club: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0474/88.25.58. De eerste 3 trainingen zijn volledig gratis. Moto van de club is: Karate op ieder zijn Niveau.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons