Ninove 10 Apr 2020 - 17u36
Clear Sky
8.89°C

Voetbalfeest in de tuin van Eden, of toch niet?

15 juni 2018
Voetbalfeest in de tuin van Eden, of toch niet?

NINOVE – Voetbal beleven in het evenementendorp ‘Garden of Eden’: het leek een leuk initiatief van het stadbestuur voor wie van het spelletje houdt. Niet volgens de oppositiepartijen, die zich opwerpen als de verdedigers van de plaatselijke middenstand.

Andrew Vanderpoorten (N-VA): “We betreuren dat de eigen horeca voor een voldongen feit is geplaatst. De meerderheid kan dan wel vertellen dat ze begaan is met de plaatselijke middenstand, maar dan zouden ze er beter ook naar handelen. Op zich was het perfect mogelijk geweest om enkele plaatselijke cafés de handen in mekaar te laten slaan en hen die zomerbar te laten organiseren. Alleen: ze beschouwen elkaar nog teveel als concurrenten. Om die reden wil N-VA Ninove de centrummanager ook inzetten als horecacoach.”

Eigen Horeca

Peter Timmermans (N-VA): “In afwachting daarvan roepen we alle Ninovieters op om onze eigen horecazaken niet voorbij te lopen. Zij organiseren immers ook activiteiten, met mogelijk nog meer sfeer en gratis inkom. Bovendien doen ze dit niet alleen tijdens het WK, maar het hele jaar door. Zij maken van heel Ninove een ‘Tuin van Eden’ ,waar het elke dag genieten is van een lekkere hap en een verfrissend drankje. Zij verdienen daarvoor onze waardering en respect.”

Ook Forza Ninove ziet geen heil in de ‘Garden of Eden’. “Wij zien absoluut niet tegen evenementen allerhande. Waar we wel een probleem mee hebben is dat dit ten koste zal zijn van de horecazaken die dag in dag uit moeten trachten te overleven, ook in periodes waarin er niet veel activiteiten zijn. Als er dan eens een mogelijkheid is, zoals een WK, om de omzet wat op te drijven en wat ademruimte te creëren, dan neemt dit stadsbestuur een initiatief waardoor heel wat mensen worden weggetrokken uit hun traditionele stamcafé. Een vereniging, die niets met de stad te maken heeft, gaat met de kersen op de taart lopen. Met dank aan dit stadsbestuur in het algemeen en de VLD in het bijzonder: ooit de partij van de lokale middenstand.”

De Wettel

Als alternatief voor het project ‘Garden of Eden’ heeft café De Wettel kosten noch moeite gespaard om ook een graantje mee te pikken van het WK voetbal. “We passen onze openingsuren aan volgens de matchen van het WK. Alle matchen zenden wij uit op een nieuw groot scherm van 15 m². Een zittribune zorgt ervoor dat iedereen de match perfect kan volgen. Er zijn gratis attributen voor alle klanten. Tijdens de matchen van de Rode Duivels serveren wij gratis frietjes . Wanneer de Duitse Mannschaft speelt voorzien we gratis broodjes Bratwurst. Zoals altijd zorgen we na de matchen natuurlijk voor een afterparty.”

Gat in de markt

Een tip voor de Ninoofse (en andere) horecazaken. Er zijn ook aardbewoners, die niet kicken op al dat opgeklopte Rode Duivelsgedoe. Die bestaan echt en zijn met meer dan je zou denken. Zij wachten wellicht op een café dat in het groot aankondigt: “Hier geen groot scherm met voetbal. Hier enkel frisse drank, lekkere knabbels en leuke babbels.”  Wedden dat dit een groot gat in de markt is!

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons