Ninove 03 Apr 2020 - 10u47
Few Clouds
6.28°C

Twee provinciale kampioenen wegwielenrennen bij de meisjes uit Appelterre

06 juni 2018
Twee provinciale kampioenen wegwielenrennen bij de meisjes uit Appelterre

Op zondag 3 juni stond het Provinciaal kampioenschap wegwielrennen op het programma voor aspiranten, opnieuw op hetzelfde parcours als vorig jaar. Twee meisjes uit Appelterre stonden aan de start: 13 jarigen Jana Van der Veken, 14 jarigen Jade Linthoudt.

Bij de 13 jarigen stond Jana met 3 meisjes en 54 jongens aan de start, goed voor een koers van 25 km. Ze kon altijd mooi in het peloton blijven, samen met de belgisch kampioene. Na een paar ronden kwam zij ongelukkig ten val en hierdoor bleef Jana als enige meisje in het peloton. Het tempo bleef hoog en ze moest tot het uiterste gaan om het peloton niet te lossen en zo haar concurrente niet korter te laten komen.
 
In de laatste meters moest Jana het peloton toch laten gaan maar ze kwam als 1e meisje over de finish. Hierdoor behaalde Jana haar 1e provinciale titel op de weg. Dit betekent voor haar heel veel en is hiermee zeer blijj. Het is haar 1ste seizoen op de weg en wil zo een goede basis leggen voor het volgende veldrit seizoen.
 
 Jade Linthout startte samen met de 14 jarige jarige jongens en meisjes voor een koers van 35 km. Vanaf het begin lag het tempo er ook zeer hoog, maar Jade had een goed gevoel en kon als enige meisje in het peloton blijven. Zo werd ze voor het 3e jaar op rij provinciaal kampioen op de weg. Jade is hiermee supertevreden en hoopt dat ze het seizoen in stijgende lijn kan verderzetten. Nu is het even focussen op de examens maar dan vliegt ze er terug in met het vooruitzicht op het Vlaams kampioenschap in Lierde. (JALI)

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons