Ninove 07 Apr 2020 - 07u56
Scattered Clouds
8.72°C

Wielervrienden De Foxen: “Kermiskoersen organiseren wordt steeds moeilijker”

11 juni 2017
Wielervrienden De Foxen: “Kermiskoersen organiseren wordt steeds moeilijker”

Wielervrienden De Foxen uit Aspelare organiseren dit jaar maar een dag koers in plaats van de gebruikelijke twee dagen. “Kermiskoersen organiseren wordt steeds moeilijker”, zeggen de organisatoren. Op kermismaandag 19 juni rijden de U23-beloften.

“Het is steeds moeilijker om geëngageerde bestuursleden te vinden en om het financieel allemaal te kunnen bekostigen. We zijn op zoek naar jonge bestuursleden”, zegt schepen van Lokale Economie Alain Triest (Open VLD). “Daarnaast wordt het in het algemeen steeds moeilijker voor organisatoren van lokale kermiskoersen. De nodige sponsoring binnenhalen wordt lastiger, maar ook het administratieve takenpakket dat kleine clubs zoals wij moeten vervullen voor de organisatie van deze kermiskoers wordt elk jaar groter. Daarnaast merken we ook dat het aantal toeschouwers vermindert door onder andere het overaanbod aan andere activiteiten.” Hij slaakt een noodkreet. “Organisaties als deze stimuleren de samenhorigheid in een kleine dorpskern als Aspelare. We hopen dat de koers kan standhouden en dat we kunnen rekenen op steun.”

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons