Herlinckhove 1 andermaal kampioen na ware petanquemarathon

    23 september 2024

    NINOVE – De finaledag van het Ninoofs recreatief petanquetornooi op de autovrije zondag 22 september was terug een onvervalste topper, met heel veel sfeer op de tribunes en een ruime belangstelling.

    Dit jaar vonden 4 spannende finales plaats. Vanaf 10 uur tot na 20 uur speelden de ploegen op het tijdelijk pentanqueterrein aan de Graanmarkt. De laatste finale werd op die manier deels al bij straatlicht afgewerkt, wat wel mooie beelden opleverde.

    Finales

    Na de eerste ronde en afhankelijk van hun resultaat, waren de 29 deelnemende ploegen in de tweede ronde opgedeeld in een Fun League, een Sub League en een Champions League.

    Okra Ninove won de finale in de Fun League met 2-1 van Nee Petankt uit Aspelare. In de Sub League werd Ter Duyst 13 de eindlaureaat tegen de Kassauklasjers uit Lieferinge met 2-0 winst.

    In de kleine Champions League finale behaalden de Biltanquers uit Appelterre de bronzen plaats met 2-0 winst tegen Ter Duyst 69.

    Wisselbeker

    Herlinckhove 1 won de grote finale in de Champions League met 2-1 van het zeer verdienstelijke jonge team Nederhasselt.

    De winnaars mogen zich voor de derde keer op rij de Ninoofse petanquekampioenen en behouden definitief de wisselbeker.

    Met deze finaledag zit de vierde editie van het Ninoofs recreatief petanquetornooi er op voor dit jaar. Sinds april speelden de 29 teams, goed voor 140 spelers, in totaal bijna 250 wedstrijdjes. Ze hebben ook heel wat kijklustigen een aangename petanquezomer bezorgd.

    Zij kijken nu al uit naar de eerste lustrumeditie volgend jaar.

    Info: Petanque Ninove.

    MLI – Foto: SRI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons