Badmintonspeelster Man-Kei To heeft selectie voor Paralympische Spelen beet

    03 mei 2024

    NINOVE – De 37-jarige Man-Kei To zal voor het eerst in haar carrière deelnemen aan de Paralympische Spelen. Vrijdag 3 mei is zij door het Belgian Paralympic Committee (BPC) geselecteerd voor Parijs 2024.

    Man-Kei To ‘Kiki’ is de eerste Belgische atleet, die voor de Paralympische Spelen in Parijs wordt geselecteerd. De Europese kampioene van 2023 sloot de ‘Race to Paris’-kwalificatieperiode op de tweede plaats af in de klasse WH1.

    Zij zal deze zomer in Parijs deelnemen aan het enkelspel voor vrouwen. Die competitie zal van donderdag 29 augustus tot en met maandag 2 september 2024 plaatsvinden in de Arena Porte de la Chapelle. G-badminton is in Tokio 2020 voor het eerst opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen

    Voorbereiding

    Voor Olek Kazimirowski (managing director BPC en delegatieleider) is dit een nieuwe mijlpaal op weg naar de Spelen: “Deze eerste selectie is uiteraard een belangrijke stap. Hiermee begint de samenstelling van het team, dat ons land deze zomer in de Franse hoofdstad zal vertegenwoordigen. Met deze officiële selectie kunnen de atlete en haar omkadering zich in deze laatste rechte lijn 100 % concentreren op haar voorbereiding, zodat ze alle kans heeft om haar doelstellingen te bereiken in Parijs.”

    De bekendmaking van andere selecties staat gepland in de komende weken.

    Info: Belgian Paralympic Commitee.

    MLI – Foto: © Badminton Photo

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons