NINOVE – Vroeger dan gewoonlijk hangt aan een aantal gebouwen de regenboogvlag uit. Dit keer halfstok als teken van solidariteit met het slachtoffer van de moord in Beveren en eenieder, die zich betrokken of onveilig voelt.
In de stadswerking is er hoe dan ook aandacht voor gelijke kansen voor iedereen. Zo hangt jaarlijks de regenboogvlag uit.
Er is ook sensibilisering rond LGBT+ (lesbian, gay, bisexual, transgender), racisme, en vreemdelingenhaat.
Vanaf woensdag 10 maart hangt de regenboogvlag, vroeger dan gewoonlijk, halfstok aan het stadhuis, het Oud Stadhuis en het Sociaal Huis.
Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “Ik ben ik geschokt door de feiten. Wie je bent en op wie je verliefd bent, mag geen reden zijn tot haat of geweld. We willen dan ook een signaal geven door de regenboogvlag halfstok te hangen. Daarnaast geef ik graag ook mee, dat aangifte doen van elk feit van fysiek of verbaal geweld ontzettend belangrijk is.”
Scholen
Naar aanleiding van de internationale dag tegen holebi- , trans- en interseksfobie op 17 mei, biedt de stad een training aan over genderbewust lesgeven voor directies, leerkrachten en leerlingbegeleiding van de secundaire scholen.
Schepen voor gelijke kansen Veerle Cosyns (Samen): “De gebeurtenissen van dit weekend hebben ons allemaal erg aangegrepen. Wij blijven actief inzetten op gelijke kansen voor iedereen, ook voor de LGBT+ gemeenschap. De aangeboden training over genderbewust lesgeven past hierin. Leerkrachten, directies en CLB-medewerkers kunnen een grote rol spelen in het doorbreken van genderstereotypen en het bespreekbaar maken van seksuele diversiteit. Dat zaadje plant je best al vroeg. Scholen kunnen een reëel verschil maken en daar willen wij met de stad ons steentje toe bijdragen”.
Unia
De stad neemt ook deel aan de actie van Unia (interfederaal gelijkekansencentrum), naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart. Iedere burger kan bij de stad steeds rekenen op een gelijkwaardige behandeling.
De onthaalmedewerkers zullen in de week van 15 tot en met 19 maart een pin opspelden met de boodschap ‘Ik behandel iedereen gelijk-waardig’. Zo draagt de stad mee de boodschap uit, dat in Ninove geen plaats is voor racisme en discriminatie.
Info: voor een gesprek over geslacht en seksuele voorkeur kan je terecht bij Lumi, de info- en hulplijn van çavaria. Ook de medewerkers van het Sociaal Huis kunnen doorverwijzen, indien nodig.
MLI