Voor een open berichtgeving

    21 augustus 2024

    NINOVE – Als politici of partijen een persbericht doorsturen naar Ninofmedia, publiceren wij dit zonder daarop onze eigen kijk mee te geven. We huldigen deze stelregel voor alle democratisch verkozen en erkende partijen, ongeacht hun onderliggende ideologie.

    De Brugse bisschop De Smedt liet zijn pastoors op 25 mei 1958 in alle kerken een herderlijke brief voorlezen. Daarin stond dat “stemmen voor de Volksunie in de huidige omstandigheden zwaar zondig” was. De schoolstrijd om de ziel van het kind woedde in alle hevigheid en de gelovigen volgden toen nog dit onverholen stemadvies ten voordele van de CVP.

    Elitair

    Die oekaze van de bisschop staat sinds dan model voor de houding van de kerkelijke en bestuurlijke elites, daarin gesteund door de gazetten, die graag tegen die machten aanschurkten. Zij achtten zichzelf intellectueel en moreel superieur ten aanzien van het gewone volk, dat als kleine kinderen leiding nodig had.

    In de loop van de 66 daaropvolgende jaren is de macht van deze elites afgekalfd en zijn de burgers mondiger geworden. Geleidelijk kwamen in onze westerse samenleving openingen voor andere en meer diverse manieren van leven en denken. Burgers wensen niet langer informatie uit één enkele bron te krijgen en vinden, dat ze zelf kunnen bepalen voor wie ze bijvoorbeeld stemmen of net niet. Daarom is het nodig, dat ze zich zoveel mogelijk kunnen informeren.

    Open berichtgeving

    Die idee vormt de leidraad voor de politieke verslaggeving van Ninofmedia. Elke partij heeft een eigen communicatiestrategie, de ene al uitgekiender dan de andere. Als politici of partijen ons een persbericht doorsturen, publiceren wij dit zonder daarop onze eigen kijk mee te geven. Op vragen om advertentieruimte te kopen gaan wij niet in.

    We huldigen deze stelregel voor alle democratisch verkozen en erkende partijen, ongeacht hun onderliggende ideologie. Het is aan onze lezers/volgers om een oordeel te vellen over de opinies, die daarin aan bod komen. Sommigen kunnen zich daarin vinden, anderen gaan er tegen in het verweer. Dat is een goede zaak en kan het maatschappelijk debat alleen maar ten goede komen.

    Zolang de discussies gaan over de kern van de zaak en de deelnemers niet de man/vrouw onderuit schoppen, zullen wij Ninofmedia als nieuwsmedium daarvoor blijven open stellen, zonder betaalmuur.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons