Ninove 28 Mar 2020 - 18u55
Clear Sky
12.57°C

Politieke ruzie bij de N-VA afdeling Ninove.

29 maart 2018

#Ninove - Het bestuur van N-VA Ninove betreurt het spektakel dat gisterenavond vertoond werd tijdens de gemeenteraad.Op de agenda stond de uitvoering van een democratische beslissing van het lokale partijbestuur. De partij wenste de afvaardiging voor de partij in de verschillende gemeenteraadscommissies te herschikken. Wat een louter formeel agendapunt zonder debat hoort te zijn is door een aantal gemeenteraadsleden aangegrepen om te trachten N-VA te beschadigen.

De herschikking drong zich op omdat Toon Van Melkebeek de N-VA fractie verlaten heeft en als gevolg daarvan onmiddellijk geschrapt is als lid door de nationale ledenadministratie. De N-VA fractie in de gemeenteraad is hierdoor herleid tot 3 leden.Dat raadslid Rudy Corijn zich geroepen voelde om een interne discussie in de openbaarheid van de gemeenteraad te voeren is ongehoord.Een N-VA mandataris dient een beslissing van zijn partijbestuur loyaal uit te voeren, wat Rudy Corijn hier duidelijk niet deed.We wensen nogmaals te benadrukken dat deze herschikking geen persoonlijk initiatief is van raadsleden Joost Arents en Kurt Van den Driessche,maar een democratische beslissing van het lokale partijbestuur.

N-VA Ninove dankt alle gemeenteraadsleden die zich terughoudend opgesteld hebben tijdens dezebeschamende vertoning en hoopt dat de volgende gemeenteraden in een sereen klimaat kunnen verlopen.

Beluister hier de N-VA ruzie vanaf  3:30 op volgende link  https://www.youtube.com/watch?v=3ZOCFWf7xVE

N-VA Ninove betreurt beschamende vertoning op gemeenteraad

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons