Ninove 08 Apr 2020 - 08u39
Overcast Clouds
12.03°C

Geen traditionele 1 mei-vieringen

24 maart 2020
Geen traditionele 1 mei-vieringen

NINOVE – Conner Rousseau (voorzitter sp.a) meldt dat alle fysieke 1 mei-activiteiten zijn geannuleerd. Ook in Ninove dus geen Sossenrock of wielerwedstrijden.

“We kunnen in deze bijzondere tijden niet voorzichtig genoeg zijn”, aldus de voorzitter. “Ook als partij en als beweging nemen we onze verantwoordelijkheid om het corona-virus te verslaan. Daarom hebben we samen met de kameraden van de mutualiteit en de vakbond beslist om alle fysieke 1 mei-activiteiten te annuleren. Het is een te groot risico om op dat moment bijeenkomsten te organiseren, ook als de huidige veiligheidsmaatregelen tegen dan zouden zijn versoepeld.”

Er zal volgens hem wel van alles gebeuren rond en op 1 mei, maar dan op een totaal nieuwe en totaal andere manier. “Op mei-avond organiseren we een digitale happening, op 1 mei zal mijn traditionele speech online verspreid worden"

In Ninove dus evenmin enige fysieke mei-viering. Geen Sossenrock, geen koers voor nieuwelingen en junioren.

Lieven Meert: “Verschuiven heeft ook geen zin. Je kan moeilijk een 1 mei-viering houden op 1 september, dat gaat niet. Maar daarom niet getreurd: volgend jaar vieren we dit feest hopelijk dubbel en dik.”

 

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons