Ninove 02 Apr 2020 - 00u15
Clear Sky
7.73°C

Hoe lang is de Mariaweg nu eigenlijk?

11 februari 2020
Hoe lang is de Mariaweg nu eigenlijk?

NINOVE – Buurtweg nr. 9 heet voortaan Mariaweg. Al bleek niet iedereen in de gemeenteraad van 30 januari het eens over de precieze lengte van deze weg: 200 m of 800 m.

Het gedeelte tussen de Kapittelstraat in Appelterre-Eichem en de voormalige kapel van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Beukenboom (nu privéwoning) in Voorde heet dus Mariaweg.

Cultuurschepen Henri Evenepoel (Open VLD) was zelfs ronduit lyrisch over deze naam. “Deze ochtend hoorde ik op Radio 1 nog een pleidooi om meer straatnamen naar vrouwen te vernoemen. En kijk, dat is wat wij doen met de Mariaweg, genoemd naar de moeder aller moeders.”

Altijd leuk om een dergelijke devote ontboezeming te horen uit de mond van een stamboekliberaal.

Maria weg

Maar goed, tevredenheid alom, niet in het minst bij Renaat Raes (Forza). Alhoewel: “Dit is wel een heel korte weg, amper 200 m. Eigenlijk is de volledige weg 800 m. Enkele jaren terug hebt u die resterende 600 m de Kalvaarweg genoemd.”

"We willen GPS-toestanden vermijden”, was de uitleg van de schepen. “Het is en blijft een landbouwweg, niet geschikt voor doorgaand verkeer. We willen Maria zeker niet tekort doen. Vergelijk de toestand met deze van de Wilderstraat in Appelterre-Eichem.”

Al vond Renaat Raes de Bosstraat in Aspelare op het vlak van verwarring een nog groter probleem. “Ik ben 83 jaar en ik heb de Mariaweg altijd 800 m lang geweten.”

“Maria weg!” concludeerde zijn partijgenoot Guy D’haeseleer.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons