Ninove 05 Apr 2020 - 00u35
Few Clouds
14.95°C

Parkeerboetes: gratis eerste herinnering aan wanbetalers - Laatste drie jaar € 1.565,25 terugbetaald

08 februari 2020
Parkeerboetes: gratis eerste herinnering aan wanbetalers - Laatste drie jaar € 1.565,25 terugbetaald

NINOVE – De gemeenteraad ging op 30 januari unaniem akkoord om voor een eerste herinnering aan wanbetalers van parkeerboetes geen kosten aan te rekenen. “Een bewijs dat oppositiewerk loont”, aldus een tevreden Karolien De Roose (N-VA). Schepen van Parkeerbeleid Alain Triest (Open VLD) gaf ook nog mee dat de afgelopen drie jaar € 1.565,25 aan foutief geïnde parkeerboetes is terugbetaald.

Een eerste herinneringsbrief voor een niet-betaalde parkeerboete is vanaf 1 januari 2020 gratis. Een tweede kost € 6,25 en een derde € 15,00.

Ondanks een verhoging voor de laatste aanmaning, kon Karolien De Roose leven met de nieuwe regeling. “Dit is het bewijs dat ons oppositiewerk loont. Er waren zelfs twee geschorste gemeenteraden (25 april en 12 september 2019 - nvdr) en een schriftelijke vraag voor nodig.”

Voor Lieven Meert (Samen) was dit het bewijs dat het schepencollege doet wat het beloofde. “Goede maatregelen hebben vele vaders en moeders en wij hebben allen verdienste aan deze maatregel.” 
"Maar wij het meest, aangezien we met 15 zijn”, ginnegapte Guy D’haeseleer (Forza).

Terugbetalingen

In een interpellatie later in de zitting wou zijn partijgenote Ilse Malfroot van schepen Alain Triest nog weten hoeveel ten onrecht geïnde boetes de afgelopen jaren waren terugbetaald, om welke bedragen het ging en waarom deze waren kwijtgescholden.

“In 2017 ging het over € 1.121,75, in 2018 was het € 390,50 en € 53 in 2019”, aldus de schepen. “In totaal dus € 1.565,25 de laatste drie jaar. Het ging voornamelijk over verkeerd ingestelde parkeerschijven, vooral in 2017. Daarnaast was er ook de verplaatsing van de ‘Dag van de markt’, die verkeerd was aangegeven.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons