Ninove 02 Apr 2020 - 18u56
Broken Clouds
10.09°C

Guy D’haeseleer: “Wij zullen waakzaam blijven en jullie opjagen in de juiste richting.”

01 februari 2020

NINOVE – De Forza-oppositie ging dan wel akkoord met de nieuwe personeelsformatie van de lokale politie, toch plaatste ze een aantal kritische kanttekeningen. Daarmee temperde zij de hooggestemde verwachtingen van de meerderheid.

Stijn Vander Elst (Open VLD) feliciteerde de eigen meerderheid met de daadkracht. “U heeft de verkiezingsbelofte waargemaakt.”

Lieven Meert (Samen) had het berekend: “In vergelijking met andere steden en gemeenten uit de regio investeren wij 20 % extra aan politiemensen per 1.000 inwoners. Dat moet de veiligheid verhogen.”

Die uitbreiding van het kader zag Guy D’haeseleer ook zitten, al wou hij afwachten of dit ook effectief zou ingevuld geraken. “Wij willen meer interventieploegen op het terrein, in de weekend en ’s nachts. Nu is er een ploeg en een alternerende ploeg met Haaltert-Denderleeuw. Wat als je ’s avonds wordt overvallen? Ik wens je veel succes toe.”

Camera’s dienen nu om te onderzoeken na de feiten. “Een 24 uur-permanentie laat toe om mensen op te sluiten en tegelijk die camera’s in real time te bekijken. Op die manier werken ze ook preventief.”

En de onthaalfunctie van de politie laat nog altijd te wensen over, “ondanks het nieuwe politiekantoor en de aparte verhoorlokalen, die men daarvoor zou kunnen gebruiken. Je moet elk crimineel feit ernstig nemen. Het kan toch niet dat een oudere dame, die aangifte komt doen, te horen krijgt dat ze zich daarmee niet kunnen bezighouden en ze naar CARD-stop moet bellen.”

Geitenwollensokkenaanpak

Dat er plaatsverboden kwamen, is volgens hem niets te vroeg. “Tussen het begin van Squad 94 enkele jaren terug en eind vorig jaar zijn er nul opgelegd. Ik pleit voor een lik op stuk beleid ten aanzien van die jongeren, die gekend zijn. Er ligt nog veel werk op de plank. In plaats van de geitenwollensokkenaanpak pleiten wij voor de harde aanpak van die jeugdbendes. Die zijn van jullie aanpak niet onder de indruk.”

“De aanpak moet altijd tweeledig zijn”, riposteerde Lieven Meert. “Repressie en preventie gaan altijd samen in een veiligheidsbeleid.”

“In plaats van elkaar, zou je beter Guy D’haeseleer feliciteren”, merkte Raf Waltniel (Forza) tussen neus en lippen op. “Hij heeft dit alles aangekaart.”

Stijn Vander Elst reageerde licht gepikeerd: “Stop met die praatjes alsof wij niets gedaan hebben. Onze politie heeft al heel wat opgelost.”

Uiteindelijk ging Forza akkoord met het voorgestelde personeelskader. "Wij zullen waakzaam blijven en jullie opjagen in de juiste richting”, waarschuwde D'haeseleer.

 

Gemeenteraad gaat voor meer blauw op straat en in de wijken 

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons