Ninove 02 Apr 2020 - 18u17
Broken Clouds
10.09°C

Renaat Raes (Forza) pleit voor zonnepanelen op buurthuis Berdam

27 december 2019
Renaat Raes (Forza) pleit voor zonnepanelen op buurthuis Berdam

NINOVE – Raadslid Renaat Raes (Forza Ninove) stelde op de OCMW-raad van 19 december voor om zonnepanelen te plaatsen op het buurthuis Berdam. Op zich een goed idee, vond milieuschepen Wouter Vande Winkel (Samen), maar een andere locatie leek hem geschikter.

De voormalige Sint-Theresiakerk - nu buurthuis Berdam - leek Renaat Raes zeer geschikt om zonnepanelen op het dak te laten aanbrengen. “Dit lijkt me een ideale plaats, met overal een goede lichtinval. Bovendien kan de opbrengst gebruikt worden voor de kerk, de kapel en de pastorie.”

Interessant als voorstel, maar niet verstandig om precies daar zonnepanelen te installeren antwoordde schepen Wouter Vande Winkel hem. “We doen dit beter op andere stadsgebouwen, die we overdag intensiever gebruiken. Het Fedimmogebouw aan de Bevrijdingslaan zou bijvoorbeeld een maximaal rendement opleveren. We laten een prioriteitenlijst opmaken, om te investeren waar dit het meeste opbrengt.”

Zijn collega schepen Henri Evenepoel (Open VLD) vond dat de installaties ook wat esthetisch moesten verantwoord zijn. En op het dak van buurthuis Berdam zou dat volgens hem net niet het geval zijn.

Raes was het daarmee niet eens, gelet op de flauwe helling van de daken, waardoor de panelen nauwelijks zichtbaar zouden zijn. Maar alle stadsgebouwen moeten volgens hem in aanmerking komen.

In bijkomende orde wou hij graag weten hoeveel het energieverbruik bedroeg van buurthuis Berdam en de bijhorende dagkapel. De milieuschepen beloofde hem de cijfers naderhand te bezorgen.

Het voorstel van Renaat Raes kreeg geen meerderheid in de raad.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons