Ninove 06 Apr 2020 - 22u13
Clear Sky
17.74°C

Michel Casteur: “Draai je tong tien keer rond vooraleer je spreekt.”

27 december 2019
Michel Casteur: “Draai je tong tien keer rond vooraleer je spreekt.” Michel Casteur en zijn opvolger Alain Triest

NINOVE – Op het einde van de gemeente- en OCMW-raad donderdag 19 december kreeg uittredend schepen Michel Casteur (Open VLD) letterlijk het laatste woord. En het zal niemand verbazen, dat hij ook hier spijkers met koppen sloeg. Op zijn eigen rustige manier.

Dat hij ervoor had gekozen om nog een jaar schepen te zijn aan het begin van de nieuwe coalitie, was een vergissing. Dat had hij in een eerder gesprek met ons al ootmoedig toegegeven. De rest van zijn korte speech was echter minstens even interessant.

“Politiek is zoals het leven. Er zijn goede en minder goede ervaringen. De mooiste voor mij was de herverkiezing in 1989, waarbij we de volstrekte meerderheid haalden. De ambiance na de verkiezingen van vorig jaar kun je vergelijken met deze, die toentertijd op het Oudstrijdersplein heerste. Enkele jaren later kwam een dieptepunt, toen iemand van onze eigen partij met een aparte lijst opkwam en we onze volstrekte meerderheid kwijt waren.”

Een ervaring, die wel leerrijk was. “Iedereen zou dat moeten meemaken en ervaren hoe het voelt. Daarom is een goede relatie met de oppositie belangrijk. Waarom niet regelmatig voorstellen van de oppositie goedkeuren? Er moet discussie zijn, want een goede oppositie maakt een goede meerderheid.”

Michel Casteur vond het ook belangrijk om rustig en kalm te blijven. “Draai je tong tien keer rond vooraleer je spreekt en wacht enkele dagen. Anders kan dit tot onherstelbare breuken leiden.”

Hij voelde zich dankbaar voor de 37 jaar, waarin hij met velen heeft mogen samenwerken. “Ik heb dit met mijn volle goesting gedaan. Ik hoop nog enkele jaren goed samen te zijn. In januari had ik de gewoonte om elders het betere weer op te zoeken. Maar soms gebeuren in het gezin zaken, waardoor je niet kunt doen wat je wilt doen.”

Hij kreeg - naast afscheidscadeau's - ook en vooral een hartverwarmend applaus van alle aanwezigen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons