Ninove 02 Apr 2020 - 19u48
Broken Clouds
10.09°C

Gemeenteraden verlopen vanaf januari maximaal digitaal

19 december 2019
Gemeenteraden verlopen vanaf januari maximaal digitaal

NINOVE – De stad kocht tablets aan voor al zijn gemeenteraadsleden. Ze krijgen een opleiding, zodat ze vanaf januari volledig digitaal kunnen werken voor hun opdracht als gemeenteraadslid.

Een pilootgroep met de gemeenteraadsleden Alain Triest, Karolien De Roose, Guy D’Haeseleer en schepenen Wouter Vandewinkel en Joost Arents, gebruikte deze tablet voor het eerst tijdens de gemeenteraad van 18 december. De rest van de gemeenteraadsleden volgt in januari. Ze krijgen allen een opleiding om te leren werken met een tablet en het notuleringssysteem COBRA, dat de stad gebruikt voor haar beslissingen. De tablets zullen ze enkel voor beroepsdoeleinden kunnen gebruiken.

Joost Arents (Onafh.), schepen voor ICT en digitalisering: “Door die tablets kan de papieren versie van de agenda definitief verdwijnen. Dat vergt heel wat minder organisatie: geen kopieën of bundeling per raadslid. We moeten de agenda’s niet langer laten bezorgen in de persoonlijke brievenbus van het raadslid. Wij verkleinen hiermee ook de ecologische voetafdruk van de gemeenteraad.”

Op termijn zullen de vergaderingen ook efficiënter verlopen. “Over punten op de agenda van het vast bureau of het schepencollege kan je bijvoorbeeld op voorhand een standpunt innemen. Als alle leden een punt op voorhand unaniem hebben goedgekeurd, kan de voorzitter deze punten overslaan en meer tijd en energie steken in de punten, die wel verdere aandacht nodig hebben. En via Microsoft Teams zullen alle raadsleden gemakkelijk informatie over projecten kunnen uitwisselen tussen elkaar, de interne medewerkers en de externe partners.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons