Ninove 05 Apr 2020 - 00u32
Few Clouds
14.95°C

Michel Casteur (Open VLD) stopt als schepen

18 december 2019

NINOVE – De gemeenteraad van 19 december 2019 zal voor Michel Casteur het laatste wapenfeit zijn als schepen. Vanaf 1 januari 2020 geeft hij de fakkel door aan Alain Triest. We hadden een korte babbel met de schepen over de zin of onzin van 1 jaar schepenambt.

Michel Casteur kan als gemeenteraadslid, schepen en burgemeester een lange staat van dienst voorleggen. Daarom was het een kleine verrassing, dat hij in 2018 toch nog op de 2de plaats van de Open VLD-lijst figureerde voor de gemeenteraadsverkiezingen. Nog verrassender (maar niet voor Centrumlaan-watchers) was zijn aanstelling als schepen… voor een jaar.

Michel Casteur is niet te beroerd om fouten toe te geven en ook bij ons gesprek bleek dit al snel. “Het was een verkeerde beslissing. Op één jaar tijd kun je als schepen weinig realiseren, zeker aan het begin van een nieuwe legislatuur. Ik zou het iedereen afraden. Je hebt als schepen minstens drie jaar nodig om iets degelijk te kunnen realiseren. Als de tijd te kort is, zijn er zoveel plannen, die je niet kunt afwerken.”

Waarom had hij dan toch die beslissing genomen? “Ik heb een aantal dingen kunnen doen, waarbij ik me sterk genoeg voelde en waarover ik kennis van zaken heb. Dat ik dit heb kunnen realiseren, is goed.”

Gemeenteraadslid en partijgenoot Alain Triest is als opvolger aangeduid vanaf 1 januari 2020 voor de resterende duurtijd van de bestuursperiode. Michel Casteur zal vanaf 1 januari 2020 zetelen als gemeenteraadslid voor de resterende duurtijd van de bestuursperiode.

Of toch niet? “Dit is voor mij een hobby. Ik ben trouwens niet de oudste in de gemeenteraad. Er zijn bovendien nog een aantal dossiers, waarin ik zeker inspraak wil hebben, die ik zwaar genoeg vind om nog enkele jaren actief te blijven.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons