Ninove 04 Apr 2020 - 23u48
Few Clouds
14.95°C

Foto en commentaar van Guy D’haeseleer over Brussels huisvuil lokken reacties uit

28 november 2019
Foto en commentaar van Guy D’haeseleer over Brussels huisvuil lokken reacties uit

NINOVE/BRUSSEL – Vlaams Belang parlementslid Guy D’haeseleer deelde een foto van afval met een verwijzing naar ‘inburgeringscursussen die niet echt een succes zijn’. Zowel op Twitter als Facebook lokte zijn post felle reacties uit. Maar volgens D’haeseleer is hier geen sprake van nepnieuws.

De Brusselse vuilnisophalers voerden een week lang actie tegen het voorstel van de directie om het werksysteem aan te passen. Daardoor stapelde het afval zich in bepaalde buurten op.

Guy D’haeseleer nam daarvan een foto en voorzag die van commentaar op Facebook: “Brussel Rogierplein 24/11/2019 om 10.00 uur. Prachtig toch hé die hoofdstad! Die inburgeringscursussen zijn niet echt een succes...”

Nogal wat reacties hadden het over fake news, nepnieuws dus. Onder anderen Vicky Van Hyfte (Open VLD Evergem) schreef hierover een commentaar op Twitter: “227 opmerkingen, 1000 keer gedeeld en niemand die de moeite doet om te zeggen dat het om een actie van de vuilnisophalers gaat...”

Toch neemt Guy D’haeseleer geen woord terug van zijn commentaar: “Dat is geen fake news. Die foto heb ikzelf genomen. Als er staking is van de huisvuilophalers kan dus iedereen zijn grofvuil buitengooien? Dit is toch te gek voor woorden. Er zijn tientallen plaatsen in Brussel, waar het er zo bijligt. Zelfs zonder staking. Twee reglementair geplaatste huisvuilzakken, de rest is er gewoon bijgegooid; zelfs een zetel. We mogen nooit aanvaarden dat dit het nieuwe normaal wordt.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons