Ninove 06 Apr 2020 - 02u26
Clear Sky
17.02°C

Guy D’haesleer (Forza Ninove): “Ik ken verschillende motards; ze zijn braver dan wij allemaal.”

23 november 2019

NINOVE – Guy D’haeseleer (Forza Ninove) brak tijdens de gemeenteraad van 21 november een lans om niet alle motorclubs over dezelfde criminele kam te scheren. “Het nieuwe politiereglement stigmatiseert de hele groep motorliefhebbers en -clubs.”  Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) had oren naar zijn argumentatie.

Het nieuwe politiereglement stipuleert dat er geen clubhuizen van motorclubs mogen komen als er al bestaan binnen een straal van 40 km. “Dat zijn precies de grootste gangsters”, aldus Guy D’haeseleer. “Op die manier kan hier geen enkele motorclub nog activiteiten ontplooien. Jullie stigmatiseren een hele groep. Waarom zoveel buitensporige aandacht? Als je dit op de horeca toepast, mogen vele zaken sluiten. In Nederland zijn sommige clubs verboden wegens veroordelingen. Maar Vlaanderen telt heel wat gewone motorclubs. Dan is iedereen, die hier in het weekend met de moto rijdt, verdacht.”

“We hebben dit artikel erin gezet op advies van de korpschef en van hogere instanties”, was de uitleg van de burgemeester. “Een beperking leek gepast, gelet op de banden van clubs als de Outlaws en de Blue Angels met drugstrafiek, wapen- en mensenhandel en prostitutie. We viseren niet de horeca. 40 km lijkt inderdaad teveel. Misschien kunnen we die beperking eruit laten.”

Korpschef Philippe De Cock gaf tekst en uitleg bij zijn advies. “In het Antwerpse en Limburg hebben we een probleem van criminaliteit en ook vanuit Nederland zakken dergelijke motorclubs af. Die 40 km is er gekomen omwille van de opvolging door de federale politie van bestaande problemen met motorbendes.”

Tania De Jonge besloot: “We zullen dit artikel voorlopig uit het politiereglement halen en op een volgende gemeenteraad een gewijzigde versie voorleggen. We willen wel de problemen van Nederland vermijden.”

Alle raadsleden stemden daarmee in.

Het kan aan mijn hoorapparaat hebben gelegen, maar ik meende tijdens de hele discussie op de achtergrond Steppenwolf te horen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons