Ninove 02 Apr 2020 - 15u44
Clear Sky
0.6°C

Succes heeft vele vaders en moeders

20 november 2019
Succes heeft vele vaders en moeders

NINOVE – Dat binnen afzienbare een zak geld richting Ninove komt, was al gekend. Dankzij wiens inzet, was voorwerp van een discussie tijdens de gemeenteraad van 6 november.

De discussie daarover had plaats in de marge van het debat rond het zonaal veiligheidsplan 2020-2025. “Deze legislatuur krijgt 1 miljoen extra dankzij Forza Ninove”, stelde Guy D’haeseleer. “Dat is om te verhinderen dat wij in 2024 de absolute meerderheid behalen. Uiteraard zijn wij daar blij mee. De kernvraag is: wat doe je met dat geld? Ik pleit ervoor om daarmee het veiligheidsbeleid van de stad uit te bouwen. We zullen zien hoe dat in de meerjarenplanning is terug te vinden.”

“Ik zal u het mailverkeer van mijn collega Guido De Padt (nvdr. Burgemeester van Geraardsbergen) en mezelf eens laten lezen, ten aanzien van de onderhandelaars bij de vorming van de Vlaamse regering”, repliceerde burgemeester Tania De Jonge (Open VLD). “Dit bedrag is ons toegekend op basis van cijfers en niet van de uitslag van de verkiezingen.”

Onderfinanciering

Ninove is voor het Gemeentefonds jarenlang het ondergeschoven kind geweest. “Ook hier is er een toename van de armoede, van de migranten en van de inwijking vanuit Brussel. Als Halle, Vilvoorde en Dilbeek extra middelen kregen, waarom wij dan niet? Wij verdienen meer dan de € 208 per inwoner. Trouwens ook Stijn Vander Elst heeft op diezelfde spijker gehamerd.”

Wat Lieven Meert (Samen) bevestigde. “Waarvoor dank. Dit is een serieuze stap vooruit. Belangrijk is dat we dit structureel kunnen maken en zelfs nog versterken. Doe er iets goed mee en verwerk dit in de meerjarenplanning. Ik heb er alle vertrouwen in.

“Al jaren hebben wij gevraagd om die extra middelen“, beaamde Stijn Vander Elst (Open VLD). “De nieuwe regeringsvorming was hét moment om tot het besef te komen dat de onderfinanciering te groot was en dit bij alle partners. Het is dus niet dankzij de score van het Vlaams belang, maar door de inzet van mensen, zelfs als ze niet in het Vlaams parlement zitten.”

Een sneer naar D’haeseleer, die Wouter Vande Winkel (Samen) graag overnam: “Het is cynisch dat jij de pluimen op jouw hoed steekt, terwijl je de voorgaande vijf jaar niets hebt gedaan.”

“Niet dankzij het Vlaams Belang, maar dankzij onze kiezers” hield Guy D’haeseleer vol. Hij vond het niet toevallig dat extra geld gaat naar Denderleeuw, Geraardsbergen en Ninove, waar de partij hoog scoorde. “En dat ook Zottegem deelt in de koek, komt omdat het de kiesbasis is van minister van financiën Diependaele.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons