Ninove 01 Apr 2020 - 07u04
Clear Sky
6.1°C

Gemeenteraad komt woensdag 6 november opnieuw samen voor uitgestelde zitting

05 november 2019
Gemeenteraad komt woensdag 6 november opnieuw samen voor uitgestelde zitting

NINOVE – De zitting van de OCMW-en gemeenteraden donderdag 24 oktober kon niet doorgaan. De meerderheid was met 16 aanwezigen niet meer in aantal nadat de oppositie de zaal had verlaten. Woensdag 6 november is er een ‘tweede zit’.

Volgens artikel 26 van het 'Decreet lokaal bestuur' kan de gemeenteraad alleen beraadslagen of beslissen als de meerderheid van de gemeenteraadsleden aanwezig is. Dat was niet het geval op 24 oktober. Nadat de oppositie het opstapte waren maar 16 van de 33 gemeenteraadsleden aanwezig.

Dus moet de raad een tweede keer samenkomen. Ongeacht het aantal aanwezige leden kan de raad dan op geldige wijze beraadslagen of beslissen over de onderwerpen, die voor de tweede keer op de agenda voorkomen.

Voorlopig is de planning dat dit gebeurt op woensdag 6 november om 20.30 uur. Wellicht in de gemeenteraadszaal, al is het afwachten of de zaal droog genoeg blijft.

Ninofmedia brengt de zitting rechtstreeks via livestream. Klik op deze link.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons