Ninove 03 Apr 2020 - 23u38
Scattered Clouds
6.81°C

Forza Ninove wil het leefloon van agressieve OCMW-cliënten afnemen

28 oktober 2019
Forza Ninove wil het leefloon van agressieve OCMW-cliënten afnemen

NINOVE – Een erkende asielzoeker bedreigt sinds een zestal weken het personeel van de sociale dienst. Voor de Forza-leden van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) voldoende reden om hem zijn leefloon af te nemen en bij uitbreiding van elke cliënt die zich agressief gedraagt.

De Forza-leden Guy D’haeseleer, Dany Goessens, Dirk Van Opdenbosch en Sanne Planke zijn formeel: “De betrokkene maakt met de regelmaat van een klok amok in en rond de diensten van het OCMW. Zo heeft hij al meerdere printers beschadigd en poogde hij zelfs om deze in brand te steken. Die man is ook regelmatig gespot met allerhande voorwerpen zoals knuppels. Het ene incident volgt het andere op. De medewerkers zijn al bekogeld met appels en hij bedreigt hen persoonlijk, ook na de werkuren. Ze worden soms gevolgd tot aan hun wagen. Al verschillende keren moesten ze alle toegangsdeuren afsluiten om erger te voorkomen. Het personeel moet zich dus letterlijk opsluiten tot de betrokkene weg is.”

Dit is volgens Forza geen alleenstaand geval. “Sommige cliënten zijn zo agressief, dat de sociaal assistenten hen enkel nog kunnen spreken onder politiebegeleiding. Dit is absoluut onaanvaardbaar. Het kan toch nooit de bedoeling zijn dat medewerkers dagelijks met angst naar hun werk moeten komen. Je kunt ook niet wachten tot zich een ernstig incident met slachtoffers voordoet.”

GPMI

En dus eist Forza Ninove onmiddellijk een keihard optreden van de politiediensten om de rust te herstellen. “Wij willen ook het leefloon afnemen van elke cliënt, die agressief gedrag vertoont. Diegene, die geen respect heeft voor de sociale medewerkers, verdient volgens ons ook geen leefloon.”

Dat zou kunnen volgens het zogenaamd ‘geïndividualiseerd project voor maatschappelijke integratie’ (GPMI). Dat is een overeenkomst, die de verbintenissen vastlegt van de begunstigde en het OCMW. Zij bepalen samen de doelstellingen en stellen een stappenplan op, gekoppeld aan termijnen. Elk GPMI is uniek omdat het moet beantwoorden aan de specifieke verwachtingen en noden van de betrokkene.

Zie ook artikel: ‘Burgemeester en BCSD-voorzitter reageren op Forza-voorstel om leefloon agressieve OCMW-cliënten af te nemen’

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons